В ЗАСТАВНІВСЬКОМУ РАЙОНІ БУДУТЬ РЕФОРМИ!

 

Про децентралізацію багато говорять, пишуть. Однак вони, як чупакабри, всі про них знають, однак ніхто не бачив!

Тож, щоб допомогти, з місця зрушити реформи в напрямку децентралізації 21 квітня 2016 року в районній державній адміністрації відбулася зустріч сера Олівера Ерета – бургомістра у відставці міста Зінген, німецького консультанта з децентралізації влади, який перебував в Україні на запрошення Асоціації міст України.

Сер Олівер Ерет розповів присутнім про хід децентралізації влади в Німеччині, шлях до якої був досить важким.

Німецький народ також, як і українці, колись зіткнувся з проблемою старіння сільського населення, неукомплектованості шкіл та брак коштів на селі.

Їхня реформа розпочалася в 70-х роках ХХ століття, і, переживши труднощі, тепер громадяни Німеччини насолоджуються заможним життям.

Як зазначив сер Олівер Ерет, у нього будо дитинство без новітніх технологій, а у час реформ маленьке містечко Зінген вступило з єдиною асфальтованою дорогою.

Серед місцевих громад були такі, які оцінили новаторство реформ, та об’єдналися, але були й такі, що не бажали об’єднуватись, однак, після примусового приєднання до спроможної громади вони також підтримали доцільність таких реформ.

«Народ, який хоче розвиватися, повинен дивитися вперед,- зазначив сер Олівер Ерет.

Він побажав громадам Заставнівського району конструктивно та реально розглядати можливості та доцільність об’єднання громад, однак, ні в якому разі не відступати назад перед перспективою на прикладі європейського досвіду покращити життя в Україні.

До організаторів тільки одне питання: «Чому дану зустріч провели в стані напівсекретності?».



Top