Відео - Як і з чого будують новий корпус Веренчанської школи

 
7 травня, голова Заставнівської районної державної адміністрації побував на будівельному майданчику нового корпусу Веренчанської ЗОШ ім. Ірини Вільде.
 
Мав розмову із підрядником, якому висловив свої зауваження щодо якості цегли, кількості будівельних матеріалів та робітників – будівельників.
 
«На такому великому об’єкті, де будуть затрачені мільйони гривень, повинно працювати щонайменше  35 – 40 будівельників.
 
Погода сприяє роботі. Цегла не повинна розсипатися в руках, як це я зараз бачу», -- наголосив Юрій Кітар.
 
Вже сьогодні,  8 травня, журналісти "Заставна Сьогодні" разом  із завідувачем сектору регіонального розвитку, містобудування та архітектури  Василем Вікірюком також  побували на будівництві.
 
І, як зауважив архітектор, якість отриманої партії цегли викликає сумніви, тому й було вирішено відправити окремі зразки на дослідження у спеціальну лабораторію.
 
Зауважимо, що для будівництва нового корпусу Веренчанської ЗОШ, проектувальниками було вибрано цеглу марки "М100", яка визначається своєю міцністю та позначається літерою "М" з відповідною цифрою 100, і вказує яке навантаження на 1 кв.см. може витримати цегла.  Для прикладу, марка "М100" позначає, що цегла витримує навантаження 100кг на 1 см2.
 
Хоча як видно із відео, деякі цеглини буквально розпадаються в руках.
 
Під час нашого візиту, були представники підрядної організації та компанії, яка здійснює технічний нагляд за будівництвом, а також директор школи Юрій Кривак та сільський голова  Володимир Бойчук, який також наголосив на необхідності збільшення штату будівельників хоча б до сорока.
 
Підрядник пообіцяв виправити ситуацію, а саме більш ретельніши підходити до вибору бівельних матеріалів та при появі великої кількості браку відразу повертати його виробнику і, звичайно, прискорити темпи ведення будівельних робіт
 
Побачите як все відбувалось,  переглянувши відео.

Поділися з друзями



Top