Відео - Хто? Як? За скільки? Харчує дітей на Заставнівщині

 

Зовсім не так давно, в інтернет мережі facebook, обговорювали харчування в  навчальних закладах Заставнівщини, було дуже багато коментарів здебільшого, від незадоволених батьків.

Редакція сайту «Заставна Сьогодні» разом з активістами ГО «УНІА», вирішили зробити свого роду рейд по селам Заставнівщини, порівняти якість харчування та умови в яких працюють кухні.

Ось результати нашої роботи

Село Малий Кучурів  - НВК, вартість харчування 18 гривень, кухар Анжела  з радістю продемонструвала нам свою кухню, де панував приємний запах та чистота.

Також активісти завітати в садочок у селі Боянчук де харчується 30 діток вартість 30 гривень. Кухар Солярик Ольга Дмитрівна, розповіла чим харчуються дітки, та які продукти вони отримують для приготування їжі. На кухні панувала ідеальна чистота та все акуратно розкладено по своїх місцях.

В Юрківцях садочок приємно вразив своїм затишком та привітністю, завідуюча розповіла про постачальника з яким вони працюють, та з гордістю показала кухню де Костюк Наталя Дмитрівна з хорошим настроєм та усмішкою готує малятам кожного дня. Вартість харчування 8-9 гривень.

Пані Наталія розповіла що в садочку навіть є свій невеличкий город  для зелені яку вирощують спеціально для діток, і кожен вихованець з радістю спостерігає як ростуть рослини на грядках.

Нашим журналістам, вдалося побувати в шкільній їдальні села Василів, зроблений ремонт в приміщенні їдальні та нажаль кухня об лаштована застарілим обладнанням та посудом. Батьки діток також нарікають на не завжди якісне та дорого вартісне харчування.

Завітавши в школу села Веренчанка  де вартість харчування становить  18 гривень,  ми розчарувались адже змогли побачити тільки столову яку нам продемонстрував директор, кухня була зачинена, та як нам здалося не просто так.

Не дуже приємний запах відчувався одразу ж, та закриті двері нажаль не можуть свідчити про те що там чистота та порядок.

Садочок села Веренчанка харчування в якому коштує  8,50-10,50, просто здивував, вже переступивши поріг кухні складалось враження що це якийсь ресторан, євроремонт, професійне обладнання, по меншій мірі 5 кімнат кухні, де кухарі Анна Ісопенко та Юлія Попович тримають порядок у кожному куточку.

Молодий та привітний колектив знає свою роботу, та навіть їхні сніжно білі уніформи, показують те, наскільки серйозно колектив відноситься до своєї роботи.

Активісти «УНІА» та «Заставна Сьогодні» їздили без попередження, хоча ми  розуміли, що новини рухались швидше за нас, хотілося показати кухні садочків та шкіл нашої Заставнівщини.

Також дивлячись на таку очевидну різницю в Веренчанці, ми звернулися до сільської ради де секретар Олієвська Валентина Дмитрівна розповіла чому така суттєва різниця між школою та садочком.

Хотілося б зауважити що роблячи таку перевірку більшість кухонь були чисті та акуратні навіть не дивлячись на те що обладнання дуже застаріле.

P.S. Ми б хотіли звернутись до постачальників та підприємців які годують діток в школах і садках.

Будь ласка віднесіться до своєї справи з відповідальністю адже це дітки майбутнє нашої з Вами країни, постачайте свіжі та якісні продукти, передивіться своє меню та вилучіть деякі страви (ліниві вареники, рис з яйцем, сирники з невідомого сиру, згущене молоко в манці, та рослинні спреди ) адже вони не приносять користі, а навпаки можуть зашкодити маленьким діткам.

Багато батьків скаржаться що ціна і якість такого харчування стоять далеко одне від одного.

В свою чергу і надалі,  ми будемо намагатись контролювати якість харчування в навчальних закладах нашого району, також долучатимемо працівників Держпроцспоживслужби, несподівано та без попередження.

Поділися з друзями



Top