Відео - Чи буде туалет у Василівській школі?!

 

Школи без внутрішніх вбиралень мають залишитися в минулому

Здавалося б, у ХХІ столітті соромно говорити про речі, які мають бути звичними для кожної людини.

Та доводиться... Відвідуючи заклади освіти нашого району звертати увагу на різні речі.

Обладнання предметних кабінетів, актових та спортивних залів, облаштування пришкільного подвір'я, їдалень та вбиралень.

Будуючи приміщення соціального призначення у 70-80-ті роки якось не було прийнятним вносити в архітектурний план примішення для вбиралень.

Освітні заклади у тому числі. Лише у великих містах це було нормою. Тому батькам, чиї діти навчаються у "старих" шкільних будівлях неабияк доводиться хвилюватися про здоров'я своїх дітей.

Василівський НВК не є виключенням. У приміщенні немає жодної вільної кімнати, яку можна було б переобладнати для вбиральні.

Вулична теж не витримує ні норм, ні критики. Батьки василівських школярів неодноразово порушували це питання, але нічого самотужки їм вирішити не вдається.

Отож, походивши територіяєю закладу, зваживши всі "за" і "проти", прикинули, на свій розсуд, що інакше як робити прибудову до основної будівлі їм нічого не вийде.

Мешканці села зрозуміли, що самотужки зробити це їм не під силу. Дорого! Тому й вирішили звернутися за підтримкою до активістів ГО "УНІА" та Заставнівської районної державної адміністрації.

Також рекомендуємо: Відео - концерт. Як Василівський НВК святкував День Матері

Активісти ГО "УНІА" разом з журналістами "Заставна Сьогодні" та головою РДА Юрієм Кітарем, виїхали до села Василів, щоб вже на місці побачити та оцінити обсяг роботи.

Після розмови із Головою Заставнівської районної філії громадської організації "УНІА" Олександром Палійчуком, який є також представником батьківського комітету, та разом із директором школи Глинською Г. С і сільським головою М. Гаркотом, вирішили -- вже цього тижня визначитися із місцем, де буде здійснена прибудова приміщення для вбиральні (звичайно, після консультації з архітектором), облаштування вигрібної ями та зробити попередні розрахунки фінансових витрат.

 Голова Заставнівської районної  філії, громадської організації "УНІА", Олександр Палійчук, який є жителем села Василів та батьком якому не байдужа доля школи, звертається до всіх односельчан з проханням не залишатись байдужими та долучатись до життя школи, адже діти, це наше майбутнє яке має зростати хочаб в мінімальному комфорті.

Поділися з друзями

 



Top