Заставнівські волонтери з подарунками від італійців завітали до маленької Софійки в с.Репуженці (відео)

 

Як відомо, чужих дітей не буває, як і чужих бід. Тож сьогоднішньою своєю публікацією ми хочемо привернути увагу до тих, хто поруч нами, але кого ми часто не помічаємо.

Однак, насправді, ці люди заслуговують не тільки на увагу, але й повагу, адже кожен день їхнього життя є викликом, є боротьбою за свої існування. Мова піде про Софійку з с.Репужинці, посмішка якої заворожує та надихає.

Чудовий вік, щоб насолоджуватися літом та канікулами. Однак, дівчинка через свою хворобу (ДЦП. Спастична диплегія (класифікатор - G80.1 - це найбільш розповсюджений різновид церебрального паралічу (3/4 всіх спастичних форм), відома раннє також під назвою "хвороба Літтла". Порушується функція м'язів з обох сторін, причому більшою мірою ніг, ніж рук та обличчя.)) постійно перебуває у лежачому стані. На вуличні прогулянки дев’ятирічну Софійку вивозила бабуся на звичайній дитячій колясці.

Важко словесно передати всі ті труднощі, з якими стикаються люди з обмеженими можливостями та їх родичі.

Із Софійкою ми познайомилися під час одного із візитів з гуманітарною допомогою в села Заставнівщини.

Поспілкувавшись із бабусею та вивчивши потреби Софійки, ми звернулися до італійських благодійників – сеньйори Магди Кальмасіні, яка любязно відгукнулася на наше прохання.

Завдяки пані Анжелі Шевчук італійська сімя Педротті Габріела та Джорджіо у яких є донечка Сара, з такою ж проблемою, передала для Софійки уже 2 допомоги для. 11 червня, нашими волонтерами, було привезено та передано спеціалізовану дитячу коляску, постільну білизну, одяг, миючі засоби, памперси одноразові пелюшка, блендер, термо-посуд, спеціальні вітаміни.

Бабуся щиро зраділа в першу чергу колясці, та зазначила, що тепер їхні прогулянки стануть частішими та легшими, адже коляска дуже зручна у використанні. Також бабуся знову попросила допомогти з ліками італійського виробництва, тому що вони їм допомагають дівчинці.

Хочеться зазначити, що італійська сім’я Педротті, має бажання взяти сім’ю Софійки під так звану опіку, та зобов’язується допомагати, всім. На щастя завдяки оприлюдненню такого роду інформації закордоном, сімей, які мріють та мають можливість допомагати українцям з кожним днем стає все більше.

А ми в свою чергу щиро дякуємо нашій землячці пані Анжелі Шевчук, тому що вся допомога надходить завдяки її небайдужості та великому та щирому серцю, сеньйорі Магді Калмасінні, сеньйору Гайтано Турріні, Аліку Котику, який завжди нам доставляє з Італії та надає транспорт розвести допомогу по району, Олександру Панзигові, Юлії Мижинській (Заставнівський Червоний Хрест) та усім благодійникам, волонтерам, хто має відношення до цієї гарної справи!

Разом МИ допоможемо більше!

Поділися з друзями



Top