Відео - Як діти Заставнівщини відпочивають у таборі «Здоров’я»

 
У літньому волонтерському таборі «Щедро» дітям весело і цікаво
 
До с. Репужинці я потрапив не заплановано: друзі попросили підвезти до табору, де відпочиває їхня донечка. Батьки хвилювалися, адже їхня дитина вперше поїхала  від дому, без них так на довго.  Яким же було моє здивування коли побачив, що організаторами літнього відпочинку дітей були знайомі мені волонтери ГО «Щедро».
 
Тому і табір носить таку  ж назву. У цей день у таборі, який розмістився на базі відпочинку БДМУ «Здоровя», був день Бантика, тому всі, без виключення, були прикрашені бантиками. 
 
Дорослі і малеча веселилися, бо ж бризкали водою того, хто був без прикраси. Першому дісталося керівнику табору Дроню Анатолію Васильовичу, потім – старшому охорони Настащуку Анатолію Анатолійовичу, ну і решті «порушників» умов. 
 
Серед вихователів впізнаю Стасюк Ганну Дмитрівну – педагога зі значним стажем роботи у Заставнівській ЗОШ, у таборі вона – старший вихователь. Проведення  мистецьких  заходів забезпечує  Заслужений працівник культури України Гайдей Лідія Іванівна та її колеги. 
 
 Спортивні розваги – учителі  фізкультури Рудейчук Дмитро Васильович та Онуфраш Іван Васильович. В оточенні дітей упізнаю й  інших знайомі  мені обличчя. А є ще і зовсім юні. І всі вони «чемні» -- з бантиками і розмальовані.   Потім дітлахи ковзалися на,  облаштованій  дорослими,  ковзанці . І це так захоплююче! Тим більше що на дворі спекотно.
 
Та ще тут можна щодня купатися у басейні, який є на території бази.  Мені хотілося ще побути поряд з цими щирими людьми, зануритися в ауру добра і любові, наповнитися ними щоб вистачило на ціле життя. Але знайомим час вже було їхати. Їхній донечці Марійці було весело і вона поспішала з друзями бавитися до – не схочу.  
 
Я ж, покидаючи територію бази відпочинку БДМУ «Здоровя», пообіцяв, що повернуся й обов’язково долучуся до волонтерів – вихователів чи охоронців, а ще щоб про всіх і кожного розповісти.
 
Про дітей і вихователів – волонтерів, меценатів і благодійників, організаторів і тих, хто так сильно любить Україну, що дбає про її майбутнє  -- дітей!
 
Автор: Василь Негрич
 
P.S лист до редакції надійшов саме тоді, коли ми закінчували опрацьовувати відео.  Тому додавати ще щось зайве ми не стали. Скажемо тільки – далі буде…

Поділися з друзями

 

 
 
 


Top