50 +! Почати все з нуля можна!

 

16 серпня 2018 року відбулось чергове засідання клубу «Для тих, кому за…» з цільовою аудиторією безробітних старше 50 років (9 осіб).

Такі зустрічі стали вже традиційними у Заставнівській районній філії Чернівецького ОЦЗ: кожного третього четверга щомісяця працівники служби зайнятості запрошують безробітних, аби переконати їх, що знайти роботу можна у будь-якому віці. Головне - бажання.

З початку 2018 року 19 осіб брали участь у засіданнях клубу «Для тих, кому за…», 6 з них фахівцям філії вдалося працевлаштувати: 4 осіб - у ТзОВ «Граніт», 2 осіб - у ЗР КДМБМО «РАЙАГРОБУД». Окрім цього тим, кому за 50, варто замислитись і про пенсію.

У зв’язку зі змінами у пенсійному законодавстві, аби отримати належне пенсійне забезпечення, необхідно мати відповідний страховий стаж. Тож на нинішній захід запросили начальника відділу з питань призначення та перерахунків пенсій в Заставнівському районі управління застосування пенсійного законодавства ГУ ПФУ в Чернівецькій області Надію Грішін, яка розповіла безробітним про зміни у пенсійному законодавстві, про пільги при виході на пенсіюта про умови добровільного пенсійного страхування.

А також Надія Грішін запросила усіх бажаючих до спілкування в скайпі. Фахівець з профорієнтації Антоніні Старко розповіла присутнім про відомих людей, які зуміли розпочати все з нуля, та запевнила, що ніколи не пізно починати все з початку. Як зауважила одна з учасниць заходу: «Якщо в душі ви молоді, то у паспорт заглядайте рідше!»

Робота на Буковині є:

1977 вакансій пропонують роботодавці області Роботодавці Чернівецької області, а це підприємства, організації та установи краю, а також приватні підприємці, пропонують шукачам роботи вільні посади. Робота є як для фахівців з вищою освітою, так і з професійно-технічною та середньою.

«Ми надаємо соціальні послуги безкоштовно не лише безробітним, а й шукачам роботи. А для тих, хто немає спеціальності, пропонуємо навчання, зокрема в центрах професійно-технічної освіти державної служби зайнятості, де можна здобути фах відповідно до потреб ринку праці.

А нині найбільшим попитом користуються робітничі професії. Проте потрібні в області і лікарі, і бухгалтери, й інженери з вищою освітою», - інформує директор Чернівецького обласного центру зайнятості Любов Кожолянко. Наразі в базі даних Чернівецького обласного центру зайнятості - 1977 вакансій.

Максимальна заробітна плата - 12000 гривень. Таку зарплатню матиме електрогазозварник та фарбувальник (хімічне чищення й фарбування). Котельнику з професійно-технічною освітою пропонують 10800 гривень, а електромеханіку з ліфтів (2 вакансії) - 10270 грн.

30 спеціалістам, серед них муляр (18 вакансій), закрійник, торговельний агент (2 вакансії), швачка (2 вакансії), а також по одній вакансії - модельєр, механік- налагоджувальник, інженер-електронік, заступник директора, начальник виробництва, комплектувальник меблів, слюсар-інструментальник, головний технолог, пропонують зарплатню 10 000 гривень.

У десятці затребуваних професій серед актуальних вакансій серпня - 96 швачок, 62 продавці, 61 водій автотранспортних засобів, 57 прибиральників, 51 електромонтер, 46 кухарів, 36 касирів, 32 вихователя, 30 бухгалтерів, 29 операторів телекомунікаційних послуг.



Top