Відео - ХРЕСНА ХОДА ДО ВАСЛОВІВСЬКОГО СВЯТО-ПРЕОБРАЖЕНСЬКОГО МОНАСТИРЯ

 

Уже третій рік поспіль прихожани храмів Чернівецько-Буковинської єпархії Української православної церкви Київського патріархату йдуть хресним ходом до монастиря, спорудженого на обителі Першого митрополита Буковини і Далмації, нашого славного земляка, громадського діяча, великого духовника, просвітителя й благодійника Євгена Гакмана.

Традиційно хода розпочалася одночасно з двох населених пунктів -- міста Чернівці (Садгора, Рогізна) та з м.Заставна. Віряни чи не з кожного району Буковини долучилися до хресної ходи як у Чернівцях так і в Заставні.

Відрадно, що разом із нами, жителями Заставнівщини, йшли кіцманчани, як і ми, разом зі своїм благочинним.

Також рекомендуємо: ХРЕСНА ХОДА ДО ВАСЛОВІВСЬКОГО МОНАСТИРЯ 2017 (фото - відео)

Паломники та священики пройшли 14-кілометровий відрізок шляху, долаючи нелегку дорогу, перемагаючи спеку та втому, але освячуючись Божою благодаттю духовного читання та піснеспіву священиків, що додавало нам сил і енергії впоратися із цим випробуванням.

Ми молилися за здоров”я рідних, за злагоду й мир в Україні, дякували Господу за Його милість та просили благословення на подальше наше життя.

Як завжди повчальною була проповідь Митрополита Чернівецького і Буковинського Владики Данила, який дякував прихожанам за жертовну ходу, закликав і надалі долучатися до Хресних ходів УПЦ КП, аби наші внуки пізніше не питали нас, чому ми не ходили в паломництво на підтримку Материнської Церкви.

Владика висловив сподівання, що традиція паломництва на Заставнівщині знайде себе у Божій благодаті, адже чим більше буде таких ходів до Васловівського монастиря, тим швидше Митрополит Чернівецький і Буковинський Данило клопотатиме за те, аби ім” я нашоuго великого духовного земляка Євгена Гакманазанети в чин Святих, бо Він того своєю жертовною працею давно заслуговує.

А для цього владика просить Господа, аби дав нам тверезий Божий розум та преобразитися кожному з нас для України.

Вашій увазі пропонуємо переглянути відео …

Поділися з друзями



Top