Військова служба за контрактом - альтернативний шлях працевлаштування

 

12 жовтня 2018 року в приміщенні Заставнівської районної філії Чернівецького обласного центру зайнятості, в рамках тематичних днів для молоді "Молодіжний профідайджест", відбувся семінар на тему «Військова служба за контрактом - альтернативний шлях працевлаштування» присвячений Дню захисника Вітчизни.

Учасниками заходу стали 11 чоловіків віком від 18 до 35 років. Захід відбувся за участю майора Сергієнка Валерія Васильовича – заступника військового комісара, начальника відділення комплектування Заставнівського районного військового комісаріату та начальника Заставнівського відділу бюро безоплатної правової допомоги Данищука Василя Вячеславовича.

Розпочався семінар з перегляду відеоролика "Я маю право!" та обговорення реалізації права учасників АТО на землю та інші пільги. Данищук Василь запросив всіх бажаючих на індивідуальні консультації і нагадав цілодобовий безкоштовний контакт в межах України.

Під час проведення семінару присутні ознайомилися з інформацією про порядок відбору громадян на військову службу за контрактом та до резерву Збройних Сил України, а також про проходження військової служби у навчальних закладах Міністерства оборони України.

«На військову службу за контрактом приймаються громадяни, які пройшли професійно-психологічний відбір і відповідають установленим вимогам проходження військової служби,» - нагадав Сергієнко Валерій.

Значна увага приділялася питанню грошового забезпечення військовослужбовців, яке залежатиме від займаної посади, військового звання, кваліфікації, умов та терміну проходження військової служби з гарантійними зобов’язаннями держави для військових та членів їхньої родини. Бажаючим укласти контракт та проходити військову службу у Збройних Силах України запропонували звертатися для співбесіди і подальшого оформлення документів у Заставнівський районний військовий комісаріат.

На завершення семінару провідний фахівець з профорієнтації Антоніна Старко ознайомила присутніх з вакансіями району та області і запросила на міні-ярмарок вакансій засобами відеоконференції, яка відбувалась того ж дня об 11:00 годині, пропозицією скористались 5 чоловіків.

Старко А.Б. тел. 3-13-17



Top