Відео - в Добринівцях віддали шану тим, хто боровся за незалежність і суверенність Української Держави

 

14 жовтня вся Україна відзначає релігійне свято ПОКРОВИ СВЯТОЇ БОГОРОДИЦІ. Це свято значуще для всього українського народу, адже в цей день ми також святкуємо  ДЕНЬ УКРАЇНСЬКОГО КОЗАЦТВА,  ДЕНЬ СТВОРЕННЯ УПА та ДЕНЬ ЗАХИСНИКА УКРАЇНИ. 

        Саме сьогодні, в такий гарний, сонячний день в мальовничому селі Добринівці, біля хреста загиблим воїнам УПА, зібралися учні та вчителі Добриновецького та Горошовецького ЗЗСО, також  небайдужі добринівчани, щоб віддати шану і повагу тим, хто боровся за незалежність і суверенність української держави.   

      До присутніх звернулася, членкиня КУНУ (Конгресу Українських Націоналістів) Кисельова Марія Юрівна, яка розповіла про важкі часи становлення української державності та прочитала свої вірші про щиру любов до рідної Батьківщини.

      Настоятель монастиря с. Васловівці, провів панахиду за полеглими воїнами та закликав всіх до молитви за своїх рідних, близьких, свою державу.

    Зі словами вдячності організаторам,   звернулася директор Добриновецького ЗЗСО Мензелевська Уляна Іванівна, яка наголосила про важливість таких заходів, адже всі мають пам'ятати борців за незалежність нашої України, які проливали кров і віддавали своє життя за для того, щоб ми, їхні нащадки, могли вільно спілкуватися рідною мовою, співати українських пісень, жити на своїй українській землі.

Також Уляна Іванівна подякувала воїнам, які зараз на сході держави продовжують боронити нашу Батьківщину. 

        На завершення заходу діти поклали квіти до пам'ятника, чим показали свою небайдужість до багатостраждальної історії створення самостійності України.

Поділися з друзями



Top