У ЗАСТАВНІ ОБГОВОРИЛИ ЯК ЕФЕКТИВНО ОРГАНІЗУВАТИ ГРОМАДСЬКІ РОБОТИ (фото)

 

1 листопада 2018 року у приміщенні Заставнівської міської ради зібралися представники органів місцевого самоврядування району, райдержадміністрації, ОТГ та обласної служби зайнятості,

аби обговорити питання зайнятості населення району та залучення безробітних до громадських робіт. Повідомляє областне видання: Буковина Онлайн

Адже у багатьох сільських радах немає нині комунальних служб і є потреба у працівниках, котрі б виконували, зокрема роботи з благоустрою територій населених пунктів і не тільки.

Перелік таких видів робіт досить широкий і не обмежується прибиранням.

Щодо організації громадських робіт та стан ринку праці в області розповіла присутнім директор Чернівецького обласного центру зайнятості Любов Кожолянко і наголосила: «Громадські роботи є засобом реалізації політики зайнятості населення,  що може зняти соціальну напругу на ринку праці, сприяти соціально-економічному розвитку регіону, а також забезпечити трудову адаптацію безробітних і бути для них джерелом доходу у скрутний з матеріальної точки зору період».

Заставнівський міський голова Василь Радиш запевнив, що співпраця із районною філією Чернівецького ОЦЗ триватиме і надалі, цього року міська рада скористалася можливістю долучити безробітних до благоустрою міста, тож наступного року також планують закласти у бюджет кошти на організацію громадських робіт та інших робіт тимчасового характеру. Адже безробітні отримують платню за їх виконання з двох джерел фінансування: Фонду загально обов’якового державного соціального страхування на випадок безробіття та місцевого бюджету.

Присутні голови сільських рад висловити свої думки щодо організації громадських робіт у нинішньому році і можливості продовжити співпрацю у цьому напрямку зі службою зайнятості у наступному.

Директор Заставнівського територіального центру соціального обслуговування (надання соціальних послуг) Лілія Семенюк звернула увагу присутніх на зміни фінансування центру у 2019 році і на важливості збереження обсягів послуг, які надають працівники центру особам похилого віку та людям з інвалідністю. А догляд за підопічними центру потребує цілодобової присутності працівників.

І щоб забезпечити роботу персоналу необхідно відповідне фінансування. І тут також можна долучати безробітних, адже догляд, супровід, обслуговування людей з інвалідністю – це один із видів громадських робіт.

Учасники круглого столу дискутували, також порушили тему легальної зайнятості, не оминули проблему виїзду молодих людей на роботу за кордон та зайнятості молоді у сільській місцевості.

 

 



Top