Заставнівський центр зайнятості відвідав Вікнянську ОТГ (фото)

 

Начальник відділу активної підтримки безробітних Заставнівської районної філії Чернівецького обласного центру зайнятості Максимчук Василь Васильович та начальник відділу взаємодії з роботодавцями Коростатевич Галина Володимирівна, згідно графіку, 14 листопада 2018 року відвідали Вікнянську сільську раду ( Вікнянської сільської об’єднаної територіальної громади).

Завдяки сприянню голови Вікнянської сільської ради Ковалюка Івана Дмитровича та секретаря Амбросійчук Тетяни Маноліївни створена можливість для жителів об’єднаної територіальної громади отримувати у приміщенні Вікнянської сільської ради безкоштовні послуги із підбору роботи, інформаційно –консультаційні послуги, в тому числі щодо умов та порядку реєстрації, перереєстрації безробітних та обліку осіб, які шукають роботу, призначення допомоги по безробіттю та необхідного переліку документів, а також профорієнтаційні послуги, у тому числі, із застосуванням психодіагностичних методик.

У рамках укладеного договору про спільну діяльність з метою подолання безробіття Вікнянська сільська рада та Заставнівська районна філія Чернівецького обласного центру об'єднали зусилля у сфері сприяння зайнятості населення та стимулювання створення нових робочих місць на території громади.

Законом України «Про зайнятість населення» передбачено відшкодування єдиного соціального внеску роботодавцям у разі працевлаштування безробітних на нові робочі місця, які створені у пріоритетних галузях економіки, або, якщо безробітні належать до соціально вразливих категорій населення.

Для додаткової мотивації до праці, матеріальної підтримки безробітних на території громади виконавчим комітетом сільської ради можуть бути організовані оплачувані громадські роботи, що задовольняють суспільним потребам об’єднаної територіальної громади.

У разі залучення зареєстрованих безробітних до громадських робіт фінансування організації таких робіт здійснюється за рахунок коштів місцевого бюджету та Фонду загальнообов’язкового державного соціального страхування.

Начальник відділу взаємодії з роботодавцями Галина Коростатевич

 



Top