Соціальний захист безробітних осіб з інвалідністю.

 

Фахівці Заставнівської районної філії Чернівецького обласного центру зайнятості для того, щоб привернути увагу до проблем, які виникають у безробітних осіб з інвалідністю при працевлаштуванні, організували зустріч 15 безробітних із роботодавцями.

Під час зустрічі начальник відділу взаємодії з роботодавцями Коростатевич Галина презентувала підприємства, які надали інформацію про актуальні вакансії для осіб з інвалідністю – товариство з обмеженою відповідальністю «Індикад» та приватне підприємство «Добринівська цегла».

Роботодавці були презентовані, як надійні соціальні партнери, що у своїй діяльності дотримуються законодавства про працю та визнають встановлені державою нормативи для працевлаштування осіб з інвалідністю. Представники ПП «Добринівська цегла» та ТОВ «Індикад» дали характеристику робочих місць, які були створені для осіб з інвалідністю – охоронника та електрослюсаря (слюсаря) чергового та з ремонту устаткування.

Провідний юрисконсульт Брус Мар’яна звернула увагу присутніх на те, що у разі працевлаштування особи з інвалідністю роботодавець сплачує 8,41 % ЄСВ, починаючи з дати встановлення групи інвалідності, але не раніше одержання роботодавцем завіреної копії довідки до акту огляду медико-соціальної експертної комісії (МСЕК).

Провідний фахівець з профорієнтації Старко Антоніна розповіла про можливості стажування на виробництві безробітних осіб з інвалідністю з метою набуття практичних умінь та навичок для виконання обов’язків на посадах, на які вони претендують.

Під час проведення заходу було вислухано зауваження безробітних осіб з інвалідністю щодо їхніх очікувань від роботодавців. На думку багатьох учасників проведеної презентації, запропоновані їм вакансії не відповідають їхнім вимогам щодо розміру заробітної плати та умов роботи.

Начальник відділу взаємодії з роботодавцями Г. Коростатевич



Top