Звернення голови райдержадміністрації Юрія Кітара нагоди Дня вшанування учасників ліквідації наслідків аварії на Чорнобильській АЕС

 

Шановні ліквідатори та члени їх сімей, шановна громадо!
Минають роки після найстрашнішої в світовій історії техногенної катастрофи, але в серцях людей досі звучить відлуння тих трагічних подій.

Ми ніколи не забудемо про самопожертву героїв-ліквідаторів, які ціною власного життя та здоров’я, без вагань та роздумів, усвідомлюючи всю складність ситуації, ступили назустріч смертоносному лиху, щоб зберегти життя мільйонів людей.

Аварія, що сталася в квітні 1986 року на Чорнобильській атомній електростанції, стала однією з найбільших катастроф в історії людства.

Саме тому, традиційно, щороку 14 грудня, ми вклоняємося людям, які ціною свого життя та здоров’я захистили Україну і світ, вкотре згадуємо героїв, які першими стали на боротьбу з ядерною стихією День вшанування учасників ліквідації наслідків аварії на Чорнобильській АЕС - день пам'яті в Україні, який відзначається щорічно у день закінчення будівництва захисного саркофага над зруйнованим четвертим енергоблоком Чорнобильської АЕС.

Впродовж багатьох років незмінним залишається – найглибша повага до людей, які закрили собою світ від атомного лиха, що вирвалося зі зруйнованого четвертого блоку ЧАЕС.

Їхній подвиг неможливо переоцінити – як не можна переоцінити значення того, що ви зробили.

Чорнобиль для України - це біль та постійне випробування.

Досі залишається багато актуальних проблем екологічного, медичного, соціально-економічного характеру.

Попри фінансові труднощі, спричинені російською агресією та непростою економічною ситуацією, маємо бути постійно націлені на пошук шляхів посилення державної турботи про наших співгромадян, які найбільше постраждали від Чорнобильської катастрофи.

Щиро впевнений, що наш народ ніколи не забуде про ваш великий подвиг.

Щира подяка вам і шана за жертовність, мужність та професіоналізм. Бажаю усім доброго здоров’я, миру та благополуччя. Слава Україні!



Top