Військова служба за контрактом - альтернативний шлях працевлаштування

 

15 січня 2019 року в приміщенні Заставнівської районної філії Чернівецького обласного центру зайнятостівідбувся семінар на тему «Військова служба за контрактом - альтернативний шлях працевлаштування». Учасниками заходу стали 13чоловіків віком від 18 до 40 років двоє, з яких були учасниками АТО.


Захід відбувся за участю майора Сергієнка Валерія Васильовича – заступника військового комісара, начальника відділення комплектування Заставнівського районного військового.

Розпочався семінар з перегляду відеоролика "Збройні Сили України запрошують на військову службу за контрактом" та обговорення відбору громадян на військову службу за контрактом та до резерву Збройних Сил України, а також про проходження військової служби у навчальних закладах Міністерства оборони України.

«На військову службу за контрактом приймаються громадяни, які пройшли професійно-психологічний відбір і відповідають установленим вимогам проходження військової служби,» - нагадав Сергієнко Валерій.

Значна увага приділялася питанню грошового забезпечення військовослужбовців, яке залежатиме від займаної посади, військового звання, кваліфікації, умов та терміну проходження військової служби з гарантійними зобов’язаннями держави для військових та членів їхньої родини.

Бажаючим укласти контракт та проходити військову службу у Збройних Силах України запропонували звертатися для співбесіди і подальшого оформлення документів у Заставнівський районний військовий комісаріат.

На завершення семінару провідний фахівець з профорієнтації Антоніна Старко ознайомила присутніх з вакансіями району та області. Обговорили реалізації права учасників АТО на землю, а також Постанову Кабінету Міністрів України №432, якою затверджено Порядок організації соціальної та професійної адаптації учасників антитерористичної операції.

 Старко А.Б. 3-13-17



Top