Заставнівській районній філії Чернівецького ОЦЗ відбулася «Презентація послуг з професійного навчання»

 

12.02.2019 в приміщенні Заставінівської районної філії Чернівецького ОЦЗ відбулася  «Презентація послуг з професійного навчання».

Його мета розкриття сутності та переваг професійного навчання, що організовується службою зайнятості для безробітних громадян задля підвищення їхньої конкурентоспроможності на ринку праці та прискорення працевлаштування.

  Начальник відділу активної підтримки Василь Максимчук  інформував про сутність та переваги професійного навчання за сприянням служби зайнятості, можливість підтвердження неформального навчання і отримання ваучера. Безробітних ознайомили з переліком професій, за якими організовується профнавчання, в тому числі в центрах профтехосвіти державної служби зайнятості., зокрема зупинився на презентації Івано-Франківського ЦПТО ДСЗ, адже планується розпочати навчання в даному закладі згідно навчальної програми «Сучасні технології та устаткування для виготовлення, формування та різання цегли».

Більшість безробітних зацікавило навчання за даною навчальною програмо, адже після закінчення навчання вони будуть працевлаштовані на цегельні заводи району. Зацікавлені особи взяли участь у груповій профконсультації із застосуванням психодіагностичного обстеження.    

         На думку  пана Василя  - «Якщо  бажає досягнути успіху у пошуку роботи потрібно наважуватися на радикальні зміни, а саме підвищувати кваліфікацію, навчатися новому і успіх неодмінно прийде до кожного».

          Переконливим аргументом для безробітних є той факт, що фінансування витрат на професійне навчання безробітних проводиться за рахунок коштів Фонду загальнообов’язкового державного соціального страхування на випадок безробіття.  Оплачується вартість навчання, проживання в гуртожитках, проїзду до місця навчання безробітних.

Більш детальну інформаціє, щодо організацію професійного навчання, можливість підтвердження неформального навчання і отримання ваучера можна отримати в Заставнівській районній філії Чернівецького ОЦЗ, тел. 2-19-80, а також на сайті державної служби зайнятості dcz.gov.ua.

 Автор: Макстмчук В.



Top