Фото - В Заставнівському центрі зайнятості провели семінар для осіб віком 50 +

 

03 квітня 2019 року в приміщенні Заставнівської районної філії Чернівецького обласного центру зайнятості пройшов семінар для осіб віком 50 +,

в якому взяли участь начальник Заставнівського відділу обслуговування громадян ( сервісний центр ) Головного управління Пенсійного фонду України в Чернівецькій області Віктор Стасюк, а також провідний фахівець відділу активної підтримки безробітних – Леся Олійнич та 11 осіб, які перебувають на обліку в центрі зайнятості.

Фахівець філії Леся Олійнич розповіла присутнім про ситуацію на ринку праці району, наявні вакансій, послуги служби зайнятості незайнятим громадянам та зміни в законодавстві.Віктор Стасюк акцентував увагу присутніх, що для призначення пенсійної виплати кожен громадянин повинен набути необхідного страхового стажу.

« З 1 січня 2019 року страховий стаж, необхідний для призначення пенсії, для тих, хто досягне пенсійного віку в 2019 році, становить 26 років. Фізичні особи-підприємці та особи, які провадять незалежну професійну діяльність, зобов’язані сплачувати єдиний внесок в розмірі, не меншому 22% мінімальної зарплати, яка з 01.01.2019 р. становить 4173 грн, мінімальний єдиний (страховий) внесок – 918,06 грн. на місяць.» - зазначив начальник Пенсійного відділу.

« Період, протягом якого особа, яка підлягала загально обов’язковому державному соціальному страхуванню на випадок безробіття, отримувала допомогу по безробіттю, включається до стажу» , - нагадала Леся Олійнич. Учасники семінару отримали інформаційні буклети.

Автор: Олійнич Л. тел.: 3-13-17.



Top