Відео - В с. Задубрівка священик разом з невідомими, блокували вхід на територію церкви

 

За останні 3-4 місяці цього року про «витівки» так званих «релігійних громад» московської церкви можна знімати серіали, або писати «бестселери».

У Заставнівському районі, як відомо, нарешті позбулися російського впливу 6 парафій колишніх церков УПЦ (МП). Більшістю прихожан доведено, що в тому чи іншому селі люди хочуть справжньої української церкви.

І це настільки дратує московських священнослужителів, що вони вдаються до найбрудніших методів «захисту».

Новини по темі: Відео - між конфесійними громадами в селі Товтри знову сутичка

То обмотають огорожу до храму ланцюгами, то навезуть «тітушок», аби ті слугували «страшилками» та «блоками» на дверях, то подають у правоохоронні органи заяви на активістів, то звинувачують педагогів-патріотів у вчительському булінгу (мовляв, цькування дітей за відвідування ними московської церкви) тощо.

А сьогодні агресія сягнула свого піку в Задубрівці. У цьому селі ось уже впродовж декількох тижнів прихожани храму, які виявили бажання молитися українською мовою, приходять на подвір’я церкви і слухають службу Божу, яку править священик Православної Церкви України о.Назарій. Не претендуючи на храм (поки не отримали на це певні документи).

Так мирно мало б бути й цієї неділі. Натомість на території церкви з’явилися невідомі «чоловічки» (ми вже маємо досвід), які заблокували ворота та й загалом усі входи до церкви і не впустили туди жодного, хто проти московської агресії.
Так, за парканом біля церкви «непобедимую победу» співали не тільки приїжджі, але й жителі Задубрівки. Щоправда, їх дуже мало. Це тішить.

Цікаві нивини: Відео - Перше молитовне служіння Православної Церкви України, у селі Добринівці

Біда в іншому. Серед них — учителька, молоді жінки та юнаки й священик, до якого було багато запитань від ображених прихожан. Але ми так і не почули вибачення ані за те, що воїнів «атовців», односельчан, хтось із «промосковського» табору обізвав алкоголіками, ані за приниження родичів померлого, котрого «батюшка» відмовився впустити в останню дорогу через храм, в якому багато років молився покійник, ані за те, що звичайні сельчани не можуть зайти до церкви на своїй рідній землі, на Українській території.

Поліцейські відмежували представників різних релігійних громад. Додатково вірянам повідомлено про неприпустимість правопорушень на релігійному грунті і роз’яснено відповідальність за порушення чинного законодавства.

«На подвір’ї біля церкви революція іде»… Невже про Великий Піст забули? Це таке Передвелекоднє «очищення» — не пускати братів і сестер на молитву?..

Поділися з друзями

 



Top