В Заставнівській філії центру зайнятості відбувся «Семінар із загальних питань зайнятості населення та стану ринку праці»

 

Сьогодні, 14 червня, в Заставнівській районній філії Чернівецького обласного центру зайнятості відбувся «Семінар із загальних питань зайнятості населення та стану ринку праці»,

в якому взяли участь провідний фахівець з питань зайнятості відділу взаємодії з роботодавцями Віктор Микитей, провідний фахівець з питань зайнятості відділу взаємодії з роботодавцями Світлана Воєвідко , профінформатор – Леся Олійнич та 11 осіб, які перебувають на обліку в центрі зайнятості.

На даному заході провідний фахівець відділу активної підтримки безробітних Леся Олійнич ознайомила присутніх з основними питаннями Закону України «Про загально обов’язкове державне соціальне страхування на випадок безробіття», Закону України «Про зайнятість населення» та «Порядку реєстрації, перереєстрації безробітних» і ведення обліку осіб, які шукають роботу.

Учасники заходу отримали відповіді на свої запитання про послуги Служби зайнятості, про можливість набуття професії за сприяння СЗ, а також про можливість скористатись послугами Заставнівської районної філії Чернівецького обласного центру зайнятості самостійно у профінформаційному секторі за допомогою розміщеної інформації та можливістю скористатись комп’ютером вільного доступу з питань пошуку роботи.

Охаректиризувавши стан ринку праці регіону, та ознайомивши присутніх з потребами роботодавців в регіоні,Світлана Воєвідко наголосила присутнім на активності в пошуку роботи, ознайомила присутніх із ситуацією на ринку праці Заставнівського району, повідомила про актуальні вакансії, які підтверджені звітами роботодавців, а також про ті, що знаходяться у стані зареєстрованих вакансій.

Провідний фахівець з питань зайнятості відділу взаємодії з роботодавцями – Віктор Микитей відзначив присутнім, що оплачувані громадські роботи допоможуть адаптуватися в нових умовах на ринку праці та дають можливість отримати фінансову підтримку. Також клієнтів служби зайнятості було проінформовано про терміни організації громадських робіт, наголошено на переваги та затребуванності даного виду зайнятості.

Підсумувавши розмову, Леся Олійнич наголосила присутнім, що служба зайнятості має цілий ряд послуг, котрі націлені на допомогу у працевлаштуванні.

Автор: Леся Олійнич тел. 3-13-17

 



Top