Дорогу Чернівці - Заставна почали ремонтувати

 

Тривалий час автомобільну дорогу загального користування державного значення Т-26-02 Чернівці – Заставна - /М-19/, як і інші автошляхи області, не ремонтували.

Щоб зняти соціальну напругу серед населення краю, Служба автомобільних доріг області вирішила провести поточний середній ремонт вказаного відрізку.
Цього року було виділено кошти з державного бюджету, згідно з розпорядженням Кабінету Міністрів України від 16.03.2016р. № 176-р "Про розподіл видатків державного бюджету, передбачених за бюджетною програмою 3111020 "Розвиток мережі та утримання автомобільних доріг загального користування" на 2016 рік, у тому числі і на зазначену дорогу.

Через інтенсивний рух великовагового транспорту дорожнє покриття зазнало значних ушкоджень.

- Тому проектом передбачено на окремих ділянках виконати підсилення дорожнього одягу по фрезерованій поверхні із нижнього шару крупнозернистого асфальтобетону товщиною 10 см і верхнього шару зі щільного дрібнозернистого гарячого асфальтобетону товщиною 4 см. На інших ділянках дороги передбачено з попереднім виконанням ямкового ремонту влаштувати вирівнюючий шар із пористого дрібнозернистого гарячого асфальтобетону і верхній шар із щільного дрібнозернистого гарячого асфальтобетону товщиною 4 см, - йдеться в повідомленні прес-центру Служби автодоріг області.

Матеріал від фрезерування планують використати на укріплення узбіч на місці.

Відомство провело відкриті конкурсні торги та визначило переможця - товариство з обмеженою відповідальністю "ПБС". Ціна акцептованої пропозиції становить 45 501 024 гривень (з ПДВ). Підрядник після підписання договору розпочав підготовчі роботи для поточного середнього ремонту територіальної автомобільної дороги державного значення.

Першочергово підрядник приступив до влаштування тимчасової об’їзної дороги для подальшого перебудування кам’яно-арочного моста на круглу залізобетонну водопропускну двохочкову трубу діаметром по 1 м.

Станом на 22.07.2016 року підрядник вирубав порослі з лівого боку дороги протяжністю 1400 м. На цій ділянці працює бригада з 12 осіб, залучено три кущорізи та п’ять бензопил. Спеціалісти відділу якості технічного контролю та нових технологій Служби здійснюють щоденний контроль за ходом робіт на зазначеній ділянці.



Top