Фото - Тренінг «Пошук ресурсів та можливостей»

 

Заставнівська районна філія Чернівецького обласногоцентру зайнятості постійно розширює спектр надання інформаційно-консультаційних послуг безробітним, шляхом залучення соціальних партнерів до проведення інформаційних семінарів.

Так, сьогодні, 16 серпня 2019 року був проведений профконсультаційний груповий західна тему «Пошук ресурсів та можливостей» для осіб передпенсійного віку  за участю тренера, психолога громадської організації «Сучасник+» Альони Ігнатьєвої.

Мета заходу - підвищення внутрішньої мотивації людей передпенсійного віку до активного пошуку роботи.

Фахівець з профінформації відділу  активної підтримки безробітних Леся Олійнич розповіла присутнім про соціальні послуги для безробітних осіб,  а також, як подолати бар'єри щодо працевлаштування, про шляхи формування перспективного бачення свого професійного майбутнього, можливість безкоштовно пройти навчання за професіями, що мають попит на ринку праці, підвищити кваліфікацію, пройти стажування на робочому місці, отримати ваучер на навчання, взяти участь у громадських роботах.

При пошуку роботи важливе значення має вміння вдало презентувати себе на співбесідах з роботодавцем. Участь у семінарах «Співбесіда з роботодавцем» та «Складання резюме», які проводять фахівці Заставнівської районної філії Чернівецького ОЦЗ, надають безробітним нових знань, вмінь та навичок у подальшому працевлаштуванні.

Людям, які володіють актуальними на ринку праці професійними навичками, простіше віднайти підходящу роботу в порівнянні з тим, хто має недостатню або застарілу підготовку.

Технічний розвиток та економічна нестабільність суспільства роблять не актуальною установку «одна професія на все життя».

Альона Ігнатьєва розповіла учасникам семінару про психологічні особливості осіб передпенсійного віку, сильні та слабкі сторони даної категорії населення.

Також здійснено перегляд мотиваційного відео.

 

 



Top