Відео - На Заставнівщині 10 грн. обід в школі та здешевлення опалення майже на 50%, як місцевим чиновникам вдалося досягти таких результатів

 

Днями в Баламутівській ЗЗСО відбулися збори в актовій залі. Віталій Шафер розповів, що в Юрковецькій ОТГ наразі сім навчальних закладів, в яких навчається 1230 дітей.

Усю освітню субвенцію спрямували на покращення якості освіти, закупили нове обладнання для шести навчальних кабінетів у кожну школу, по 22 ноутбуки.

А з першої інфраструктурної субвенції замінили систему опалення у Баламутівському ЗЗСО — нині тут менше кочегарів, вони виведені зі штату школи, працюють нові котли на твердому паливі, котельня знаходиться на балансі сільської ради. Результат — у класах взимку 17-20 градусів тепла, порівняно з 10, які були раніше.

«Нарешті, діти не мерзнуть, а заощадити за минулий рік вдалося 250 000 грн.», — зазначив Сергій Капіцький.

Харчування у школах два роки тому було формальним. Тож Юрковецька громада однією з перших наважилася на кардинальні зміни.

З бюджету утримують кухарів, помічників фінансують вартість продуктів, батьки оплачуючь за шкільний обід, 15-18 грн. — за трьохразове харчування Додаткова умова — батьки раз на рік приносять овочі.

Сергій Каліцький наголошував, що важливо громади є відкриття і впровадження прогресів Європейських країн.

Для цього періодично районі поїздки до Польщі та Німеччини, під час яких і там вирішували актуальні проблеми району.

Більше інформації читайте в газеті "Голос краю" за 19.09.2019 року.

Відео 1 частина продовження очікуйте незабаром.

Поділися з друзями

 



Top