Не допустимо здачі національних інтересів (звернення до Президента України)

 

ЗВЕРНЕННЯ ЧЕРНІВЕЦЬКОГО ОБЛАСНОГО ТА ЗАСТАВНІВСЬКОГО РАЙОННОГО ОБ’ЄДНАНЬ ВУТ «ПРОСВІТА» ім.Т. ШЕВЧЕНКА ДО ПРЕЗИДЕНТА УКРАЇНИ ТА ВЕРХОВНОЇ РАДИ УКРАЇНИ

Пане Президенте та народні депутати!

  Упродовж 150 років існування найпотужнішої авторитетної національно-патріотичної громадської організації українська «Просвіта», як невід’ємна складова суспільства,  була поводирем народу, покликаним гуртуватися навколо національної ідеї та бути оберегом української державності.

На превеликий жаль, вимріяна багатьма поколіннями наша незалежність нині під загрозою. Як стало відомо із ЗМІ, під час Тристоронньої контактної групи в Мінську погоджено текст так званої «формули Штанмаєра» щодо виборів місцевих органів влади на окупованих територіях Донецької й Луганської областей, що Росія вже називає «сєрйозним успєхом».

Українська «Просвіта» вимагає не допустити здачі національних інтересів. Ця формула не вирішує безпекових питань — виведення чи роззброєння незаконних (російських гібридних) збройних формувань і відновлення контролю за кордоном.

Натомість — це зрада 16 тисяч українців, які загинули на війні та наша  безвідповідальність перед сьогоденням і майбутнім України. Єдиною формулою має бути жорстке відстоювання україноцентричної політики.

Українці вже вийшли на акції протесту проти імплементації «формули Штанмаєра» і ми закликаємо Вас, пане Президенте, і всі політичні сили, представлені у Верховній Раді, дослухатися до протестувальників —не допустити  капітуляції перед Росією, кровопролиття та стати на оборону української державності.

Слава Україні! Героям Слава!

 За дорученням правління, голова  обласного об’єднання ВУТ «Просвіта» Остап САВЧУК, голова районного осередку Світлана МАСЛОВСЬКА



Top