Особи переміщені зі Сходу України знаходяться під опікою держави

 

 04 серпня 2016 року відбулося перше засідання комісії з питань призначення (відновлення) соціальних виплат внутрішньо переміщеним особам при Заставнівській районній державні адміністрації.

У повноваження комісії входить розгляд заяв, які надходять від внутрішньо переміщених осіб про поновлення чи виплати різних видів соціальних допомог. Від 2014 року у Заставнівському районі на обліку перебувають 80 внутрішньо переміщених осіб, які звернулися  в управління праці та соціального захисту населення райдержадміністрації  із відповідними заявами.

На сьогодні в населених пунктах проживають 42 особи, з них 18 осіб - в гуртожитку смт Кострижівка, який нещодавно розпочав приймати внутрішньо переміщених осіб в рамках проекту ПРООН «Місцевий розвиток, орієнтований на громаду».

За результатами розгляду звернень комісія виносить своє рішення щодо поновлення чи відмови у виплаті соціальних допомог, та протягом одного робочого дня надає його, як таке, що має рекомендаційний характер, відповідним установам, які здійснюватимуть виплату допомог. На сьогодні внутрішньо переміщені особи отримують адресну допомогу, допомогу  малозабезпеченим сім’ям, сім’ям з дітьми, пенсію та допомогу по безробіттю.

Джерело: http://zastavna.bukoda.gov.ua/

Поділіться новиною з друзями:

 



Top