У с. Добринівці релігійна громада ПЦУ звернулася до Чернівецько-Буковинської єпархії УПЦ

 

Духовенству Чернівецько-Буковинської єпархії, так званої УПЦ, від РЕЛІГІЙНОЇ ОРГАНІЗАЦІЇ «РЕЛІГІЙНА ГРОМАДА ПАРАФІЇ НА ЧЕСТЬ СВЯТИТЕЛЯ МИКОЛАЯ ПРАВОСЛАВНОЇ ЦЕРКВИ УКРАЇНИ СЕЛА ДОБРИНІВЦІ ЗАСТАВНІВСЬКОГО РАЙОНУ ЧЕРНІВЕЦЬКОЇ ОБЛАСТІ»

ЗВЕРНЕННЯ

Шановне духовенство РПЦ в Україні, доводимо до вашого відома, що ми, громадяни незалежної і суверенної держави, яка має свою історію, традиції, мову і вже й канонічну Православну церкву України, вже ніколи не будемо байдужими до свого сьогодення та майбутнього.

Нас не залякають ані суди, ані так звані  «молитовні стояння», спрямовані проти більшості українців, котрі не бажають повернення московської опіки над нашою церквою.

25 жовтня 2019 року відбудеться чергове судове засідання за позовом колишнього священика  храму Святителя Миколая о.Михайла Музики та касира Петра Дудки, з підтримкою Чернівецько-Буковинської єпархії московського патріархату (виступають як третя сторона), з метою повернення нашого храму під юрисдикцію держави Росія. Громада виступає категорично ПРОТИ будь-яких дій такого напрямку.

            З переходом до ПЦУ наша громада, ніби відродилася після майже 30-річного застою: бере активну участь у благоустрою села, благодійних акціях та культурно-просвітницьких масових заходах патріотичного спрямування.

Нарешті парафіяни моляться на зрозумілій мові, адже в Біблії сказано: «І читали з книги Закону Божого виразно, втямливо і народ розумів прочитане» (Неем. 8:8).

Ми, як справжні українці, дивуємось з тих, хто так легко піддається маніпуляціям московського патріархату зраджуючи при цьому своїх батьків, дітей, брата чи сестру, свою Батьківщину, її історичне минуле…

Адже тільки наше село і околиці рясно скроплені кров’ю понад 100 загиблих патріотів, близько 90 добринівчан репресували за сприяння і допомогу в боротьбі за свободу і незалежність України.

Досить уже нахабної і агресивної наруги над нашим народом, його історією, культурою, мовою, духовністю.

            Підсумовуючи все, заявляємо, що ПЦУ с. Добринівці не допустить повернення московського патріархату в наше село!

 Відео по темі:

Поділися з друзями

 



Top