Інформаційний семінар для військовослужбовців та учасників АТО. (фото)

 

29 жовтня 2019 року в приміщенні Заставнівської районної філії Чернівецького обласного центру зайнятості пройшов семінар, в якому взяли участь

головний спеціаліст відділу Заставнівського бюро правової допомоги Оксана Павельчук, практичний психолог Чернівецької обласної психіатричної лікарні Олена Фоменко, представники громадської організації « Справа Кольпінга в Україні» (Валерій Загорський, Дмитро Заплітний, Інна Пашанюк), а також провідний фахівець відділу активної підтримки безробітних – Леся Олійнич та 11 осіб, які перебувають на обліку в центрі зайнятості.

Фахівець філії Леся Олійнич розповіла присутнім про ситуацію на ринку праці району, наявні вакансії, ознайомила про послуги служби зайнятості, а саме: можливість проходження навчання для підвищення кваліфікації чи здобуття нової професії коштом центру зайнятості, участі в громадських роботах та роботах тимчасового характеру, підготовка та написання резюме; корисні веб-ресурси для пошуку роботи або розміщення резюме.

Оксана Павельчук акцентувала увагу присутніх на питаннях соціального забезпечення, отримання пільг і різного роду гарантій від держави, що є проблемами, які потребують обговорення та прийняття відповідних рішень. «Учасники бойових дій, які потребують поліпшення житлових умов, мають право на першочергове отримання житла. Особа може скористатися правом на безкоштовну приватизацію землі.» - зазначив головний спеціаліст відділу Заставнівського бюро правової допомоги.

Місія «Ресурсного центру Кольпінга» у Чернівцях – успішна інтеграція внутрішньо переміщених осіб (ВПО), учасників АТО й членів їх сімей в громадах Буковини через підтримку духовних, соціальних та економічних ініціатив.Учасникам проєкту доступні : юридичний супровід, тематичні тренінги, навчальні курси, арт-майстерні, консультації психолога і т. д.

Дмитро Заплітний повідомив : « Якщо Ви маєте потребу у допомозі, звертайтесь до «Ресурсного центру Кольпінга» : м. Чернівці; вул. Головна, 122-А;офіційний центр «Квартал»; 219 кабінет.Наша сторінка у Facebook:https://www.facebook.com/kolpingcv/».

Під час семінару також практичний психолог Олена Фоменко підняла питання соціальної та психологічної адаптації тих, хто повернувся до цивільного життя.

Присутніх докладно поінформували про те , які кроки здійснює служба зайнятості в цьому напрямку та про конкретні здобутки та напрацювання.

Учасники семінару отримали інформаційні буклети.



Top