Заставнівський район приєднати до Кіцманського - Юрій Косар т.в.о. голови Кіцманської РДА

 

1 листопада 2019 року в облдержадміністрації експерти, представники районів, депутати обговорили варіанти удосконаленого адміністративно-територіального устрою районного рівня Чернівецької області.

Укрупнення районів – потреба, яка виникла через динамічний процес формування об’єднаних територіальних громад (ОТГ).

Детальніше: bukovyna.online

Чинні місцеві органи виконавчої влади та органи місцевого самоврядування втрачають підстави для здійснення визначених законом повноважень – ці повноваження здійснюються відповідними об’єднаними територіальними громадами.

Експертна думка буде враховуватися під час підготовки проєкту Закону України щодо адміністративно-територіального устрою України,  розроблення та прийняття якого заплановані на ІV квартал 2019 – І квартал 2020 року.

 Взяв участь в обговорення “Формування нового районного поділу у Чернівецькій області” т.в.о. голови Кіцманської райдержадміністрації Юрій Косар. 

Він в черговий раз  звернувся до присутніх з пропозицію укрупнити Кіцманський район, приєднавши до нього Заставнівський.

Юрій Косар аргументував економічну доцільність та спроможність існування району в такому складі: “Оскільки Кіцманський район посідає постійно лідируючі позиції по соціально-економічному розвитку то доцільніше його зробити центром і вже до нього додати інші райони.

Саме тут діють установи адміністративного та соціального призначення, що сприяє наданню якісних послуг його жителям.

Географічне розташування та віддаленість від центру новоствореного району створюватиме перешкоди у отриманні послуг населенням”.



Top