Нові виклики службі зайнятості. Відбувся семінар для 42 вивільнюваних працівників

 

Заставнівська районна філія Чернівецького обласного центру зайнятості, як ефективний посередник між роботодавцями та найманими працівниками, докладає чимало зусиль, щоб проінформувати обидві сторони діалогу про права та гарантії у сфері зайнятості населення у разі настання безробіття через масове вивільнення працівників.

Згідно з пунктом 4 частини 3 статті 50 Закону України «Про зайнятість населення», Заставнівська районна державної адміністрація та її Управління агропромислового розвитку, Відділ культури та Відділ освіти, молоді та спорту своєчасно і в повному обсязі подали службі зайнятості інформацію про заплановане масове вивільнення.

На підставі цих даних 20 листопада 2019 року фахівці Заставнівської районної філії за сприяння та участі виконувача обов’язки голови Заставнівської районної державної адміністрації провели семінар для 42 вивільнюваних працівників.

Семінар пройшов у доброзичливій та позитивній атмосфері, тому що керівники установ доклали чимало зусиль, щоб запобігти вивільненню.

Для цього були переглянуті штатні розписи, посадові інструкції та проведені консультації із профспілками з метою розроблення відповідних заходів, які б пом’якшили наслідки і зменшили чисельність вивільнюваних працівників.

Фахівці служби зайнятості ознайомили присутніх із професіями та спеціальностями, які затребувані на ринку праці, та провели профільне анкетування щодо їхнього місця проживання, професійного досвіду та очікувань від майбутнього працевлаштування.

Така інформація стане в пригоді вивільнюваним, тому, що спонукатиме їх зробити усвідомлений вибір, враховуючи свої реальні знання і вміння та ситуацію на ринку праці.

Начальник відділу взаємодії з роботодавцями Галина Коростатевич.



Top