У Заставнівській районній філії центру зайнятості відбувся семінар для учасників АТО/ООС (фото)

 

2 грудня 2019 року в Заставнівській районній філії Чернівецького обласного центру зайнятості, в рамках Декади зайнятості для учасників АТО/ООС та людей з інвалідністю, відбувся тематичний семінар,за участю соціальних партнерів,для учасників антитерористичної операції та операції об’єднаних сил  (9 осіб).

Захід відбувся за участю майора Сергієнка Валерія – заступника військового комісара, начальника відділення комплектування Заставнівського районного військового комісаріату, який ознайомивприсутніхз навчальними закладами Міністерства оборони України.

На семінар запросили головного спеціаліста відділу «Заставнівське бюро безоплатної правової допомоги» Павельчук Оксану, котра розповіла про основні напрямки роботи Бюро правової допомоги, з яких питань надається консультація та роз`яснення, в яких випадках надається допомога в забезпеченні доступу до  вторинної правової допомоги.

Корисну інформацію надали представники Управління праці та соціального захисту населення Заставнівської районної адміністрації. Галина Адамко,  завідувач сектора обслуговування осіб з інвалідністю, ветеранів війни та праці - нагадала про пільги для учасників АТО в тому числі про санаторно-курортний відпочинок.Наталя Бербенюк,  начальник відділу персоніфікованого обліку осіб, які мають право на пільги – наголосила, що з 1 жовтня 2019 року розпочалась монетизація пільг для даної категорії.

Провідний фахівець з профорієнтації  -  Антоніна Старко ознайомила присутніх з вакансіями, звернула увагу на легальній роботі в Ізраїлі, а також про набірпретендентів на посаду оператора урядової «гарячої лінії» та надомних працівників в режимі «чат-онлайн»у державній  установі «Урядовий контактний центр» .

Учасники семінару працювали з «Дорожніми картами» та «Пам`ятками демобілізованим учасникам АТО: як знайти роботу».

  Старко А.Б.  3-13-17

 



Top