Фото - Заставнівською районною філією центру зайнятості для безробітних проведено «Інформаційний семінар із загальних питань зайнятості»

 

8 січня 2020 року Заставнівською районною філією Чернівецького обласного центру зайнятості для безробітних проведено «Інформаційний семінар із загальних питань зайнятості», у якому взяли участьДержавний інспектор Управління держпраці Степан Цуркан, профінформатор – Леся Олійнич та 16 осіб із числа безробітних.

Захід проведено з метою ознайомлення безробітних із сучасним комплексом соціальних послуг, які надає служба зайнятості, перевагами легальної зайнятості, ризиками нелегальної зайнятості і нелегальної трудової міграції та гендерними аспектами на ринку праці.

«Сьогодні існує можливість легального працевлаштування в Україні, яка має ряд переваг для того, щоб застерегти населення від шахрайства при працевлаштуванні», – зауваживДержавний інспектор Управління держпраці Степан Цуркан.

У ході заходу шукачі роботи ознайомилися із сучасними нововведеннями та комплексом соціальних послуг, які надає державна служба зайнятості. Фахівець районної філії Леся Олійнич інформувала безробітних щодо сучасних електронних сервісів державної служби зайнятості, зокрема створення «Електронного кабінету шукача роботи», що дає можливість розмістити резюме, уточнити заплановані та фактичні дати відвідування служби зайнятості, дізнатися про заходи, які проводитиме служба зайнятості.

Також Леся ознайомила з актуальними вакансіями на регіональному ринку праці звернула увагу на соціальні гарантії, які існують лише за умови офіційного працевлаштування.

Безробітні також отримали інформацію про можливість набуття професії за сприяння служби зайнятості та вакансії, які відповідають принципам забезпечення гендерної рівності у виборі професійної діяльності.

Степан Цуркан повідомив : « Якщо у Вас виникають питання, звертайтесь за допомогою до Управління Держпраці ( м. Заставна, вул. Д. Галицького, 1 А, тел. : 0992240658 або м.Чернівці, вул. Зелена, 3 ). Інформація, отримана від осіб, які звертаються за допомогою, є конфіденційною і не підлягає публічному розголошенню.»                                                                                                                                               

Автор: Олійнич Л. тел.:3-13-17



Top