Відео: На Заставнівщині а саме в Репуженцях, поліція викрила ймовірне порушення таємниці голосування © Офіційний сайт Національної поліції

 

Під час моніторингу мережі Інтернет співробітники сектору превенції Заставнівського відділення поліції виявили відео, на якому зафіксовано неправомірні дії кандидатки в депутати об’єднаної територіальної громади.

За фактом порушення виборчого законодавства слідчі розпочали кримінальне провадження.

Зокрема, у дописі користувача однієї із соціальних мереж опубліковано відео з виборчої дільниці, зняте 29-го грудня минулого року. У записі зафіксовано, як під час місцевих виборів кандидатка в депутати заглядає до кабінки для голосування безпосередньо під час процесу волевиявлення. Своїми діями жінка порушила статтю 7 (Таємне голосування) Закону України «Про місцеві вибори».

Слідчі Заставнівського відділення поліції внесли відомості про порушення до Єдиного реєстру досудових розслідувань за ознаками частини 1 статті 159 (Порушення таємниці голосування) Кримінального кодексу України.

Санкція статті передбачає покарання у вигляді штрафу від ста до трьохсот неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або виправних робіт на строк до двох років, або обмеження волі на строк до трьох років.

Відео про яке йде мова, можна переглянути за посиланням в нашій групі Заставна онлайн

Поділися з друзями



Top