З робочим візитом на Заставнівщині побував керівник Чернівецького обласного осередку політичної партії "Слуга народу" Віталій Другановський (фото)

 

Його супроводжували в.о голови Заставнівської райдержадміністрації Василь Молдован та начальник відділу освіти, молоді та спорту Борис Баглей.

Причиною  навідин, було бажання глибше вникнути у причини резонансних і не завжди однозначних відгуків освітян та батьків школярів щодо впровадження освітньої реформи. Зокрема у тій частині, де йдеться про створення опорних шкіл. Та, звичайно, оцінити рівень комфортності шкіл району.

Віталій Валерійович побував у Веренчанській ЗОШ І-ІІІ ст. ім. Ірини Вільде, Чуньківському та Василівському НВК. На переконання Віталія Другановського, безпосереднє спілкування з вчителями та учнями допоможе виявити проблемні моменти в діяльності навчальних закладів та швидко їх вирішувати.

Гість відразу ж визначив, яка допомога може знадобитися і що ще можна зробити для підвищення рівня комфорту у закладах, де він побував. Не міг політик стримати й щирого захоплення величезною роботою, виконаною колективом освітніх закладів з облаштування класів, створення практично домашнього затишку в школі та підвищення комфортності перебування учнів під час навчально-виховного процесу.

У розмові з Віталієм Другановським учителі та батьки були відвертими. Перспектива оптимізації навчальних закладів та створення опорних шкіл надзвичайно тривожить усіх, без виключення, мешканців Заставнівщини. Необдумані кроки можуть призвести до закриття освітніх установ та, у свою чергу, зникнення з карти району багатьох сіл.

Ще одна проблема, яка не вирішувалася десятиліттями – це будівництво та капітальний ремонт доріг. Бо ж бездоріжжя тормозить залучення інвестицій та нівелює будь-який розвиток села. І все це потребує швидкого вирішення.

Батьки василівських діток сподіваються, що незабаром почнуть  працювати та дошкільні групи, які перевели у приміщення місцевого будинку культури. Його ремонт уже на завершальній стадії. І як завжди бракує коштів, щоб обладнати заклад усім необхідним.

У кожному населеному пункті в людей проблеми схожі. Школи, дитячі садочки, дороги — це те, що найбільше турбує людей.

І вони щиро про це говорили Віталію Другановському. Натомість  він уважно вислухав усіх, за можливості пообіцяв допомогти та донести Народним депутатам про необхідність їхнього сприяння. Нотки приємності додало візитерам і спілкування з дітьми, які щедро віншували національними щедрівками.



Top