Веренчанка, можливо створить власне ОТГ, до якогу можуть увійти Киселів та Борівці, Кіцманського району

 

Киселів може приєднатися до Веренчанської ОТГ

20 січня у Мінрегіоні обговорили проєкт перспективного плану формування територій громад Чернівецької області.

Згідно з цим документом, на території Кіцманського району має бути шість ОТГ. Але з часом стає очевидно, що в цьому проєкті ще будуть зміни.

Інформує: Ольга Кулько | Кіцмань.City

Зокрема, Киселівська сільрада не подала остаточний пакет документів про створення ОТГ (зі слів депутатів, їх не підписав голова Валерій Федоряк). Тому села, які мали об’єднуватись в Киселівську ОТГ (Борівці і Шишківці) можуть доєднатися до сусідньої Ставчанської ОТГ.

Але є ще один варіант: село Веренчанка із Заставнівського району не хоче приєднуватися до Кадубовецької ОТГ, а шукає варіанти для створення своєї громади. Тому веренчанський сільський голова Володимир Бойчук запропонував об’єднатися Киселеву і Борівцям.

У неділю, 9 лютого, відбулися збори жителів Киселева (на яких були присутні близько 160 осіб), на яких обговорювати можливість входження до Веренчанської ОТГ.

Яку позицію підтримають більшість жителів Киселева, що вирішать робити Борівці та Шишківці, чи внесуть до перспективного плану Веренчанську ОТГ — побачимо вже незабаром і будемо повідомляти вам, як розвиватиметься ситуація.



Top