Догаздувалися! Чи «задушать» Заставнівщину стихійні смітники?

 

Хто ті газди та газдині, що вивозять сміття у придорожні смуги, чужі сади та до лісу? Хто ті «свідомі» громадяни, які виводять трубу для зливу нечистот із власної оселі на вулицю?

Таке питання задаємо собі щороку, коли то тут, то там «вистрілює» конфлікт довкола стихійних і не стихійних сміттєзвалищ. У кожному населеному пункті Заставнівщини є  ті та інші.  Виїжджаючи з дітьми на відпочинок до лісу треба добре пошукати екологічно чисте місце. До прикладу, у Ржавинецьких лісах це виявилося проблемою. Смітник, який бере початок біля села розтягнувся  так далеко, що й  оком  не осягнути. Ми поцікавилися яких заходів прийматиме Управління Держпродспоживслужби у Заставнівського району в його начальника Олександра Карнася щодо таких горе-газдів?

     --Голова районної державної адміністрації Дмитро Козарійчук поставив перед головами місцевого самоврядування та Управлінням Держпродспоживслужби у Заставнівському районі доручення здійснити обстеження криниць громадського використання та місця, де  облаштуванні сміттєзвалища.

Головне ж завдання – це виявлення стихійних сміттєзвалищ. Нам доручено застосовувати усіх необхідних заходів впливу, в межах своїх повноважень, щодо осіб, які встановили у своїх домогосподарствах водовідведення та каналізацію з виходом на дорогу.

Працівники Управління Держпродспоживслужби у Заставнівському районі уже розпочали моніторинг ситуації, щодо виконання поставлених завдань. Доповідатимемо що тижня.  У випадку необхідності будемо звертатися до поліції, -- повідомив Олександр Карнась.

Що ж сподіваємося, що осіб, які «породжують» сміттєві жахи та посадових осіб за бездіяльність буде встановлено та, врешті, притягнуто до відповідальності.



Top