Фото - Інспекторським складом Заставнівського РС УДСНС проведено перевірки 53 установ та організацій з масовим перебуванням людей

 

Відповідно до Доручення прем’єр-міністра України від 11.12.2019 №44205/1/1-19, статті 67 Кодексу цивільного захист України, абзацу сьомого частини першої статті 6 Закону України  «Про основні засади державного нагляду (контролю) у сфері господарської діяльності» від 05.04.2007 №877-V.

Доручення ДСНС України від 09.12.2019 №02-17644/261 інспекторським складом Заставнівського РС УДСНС у Чернівецькій області проведено перевірки 53 установ та організацій з масовим перебуванням людей – дитячих садочків, шкіл, професійно-технічного навчального закладу, гуртожитку, установ охорони здоров’я та соціального захисту.

         Як показала перевірка вищезазначених об’єктів питанням пожежної, техногенної безпеки та цивільного захисту приділяється певна увага. На середньому рівні вживаються заходи щодо виконання Кодексу цивільного захисту України та вимогам “Правил пожежної безпеки в Україні” та інших нормативних актів з питань пожежної, техногенної безпеки та цивільного захисту.

Так наказами призначено відповідальних осіб за пожежну безпеку окремих будівель, споруд, приміщень, дільниць, з працівниками постійно проводяться інструктажі з питань пожежної безпеки. Розроблені та затверджені інструкції про заходи пожежної безпеки для приміщень та будівель.

Розроблено та погоджено плани евакуації людей на випадок пожежі. Об‘єкти в більшій мірі забезпечено первинними засобами пожежогасіння. Посадовими особами відповідальними за пожежну безпеку частково пройдено навчання з питань та правил пожежної безпеки.

         За порушення встановлених законодавством вимог пожежної безпеки притягнуто до адміністративної відповідальності 49 керівників.

         Але поряд з цим на об‘єктах є ряд недоліків, що створюють загрозу виникнення пожежі, загрозу життю людей та перешкоджають їх успішному гасінню в разі виникнення (додаток №1) стосовно, яких направлено  звернення до адміністративного суду, щодо застосування заходів реагування у вигляді повного або часткового зупинення окремих приміщень, будівель.

         На підставі вищевикладеного Заставнівський РС УДСНС України у Чернівецькій області пропонує:

 Провести повторні протипожежні інструктажі з робітниками та службовцями, насамперед із тими, що зайняті на роботах з підвищеною пожежною небезпекою, відповідальними за експлуатацію опалювальних систем та електронагрівальних установок.

  1. Відпрацювати порядок сповіщення і збору людей на випадок виникнення пожежі.
  2. Здійснити перевірку технічного стану розташованих на об`єктах установок пожежної автоматики, внутрішнього протипожежного водопроводу, інших джерел протипожежного водопостачання.
  3. Керівникам підвідомчих закладів відпрацювати з обслуговуючим персоналом дотримання пожежної безпеки та дій на випадок виникнення пожежі.
  4. Під час проведення масових заходів і в святкові дні встановити чергування відповідальних осіб, на яких покласти здійснення контролю за станом охорони об’єкта та пожежної безпеки.
  5. Забезпечити суворий контроль за виконанням протипожежних заходів при будівництві нових, реконструкції і переобладнанні існуючих підприємств.
  6. Забезпечити направлення керівників та посадових осіб підконтрольних об’єктів для проходження навчання та перевірки знань з питань пожежної безпеки.
  7. У кошторисах фінансування на 2020 рік передбачати кошти на виконання протипожежних заходів.

 З повагою, Т.в.о. начальника Заставнівського РС УДСНС у Чернівецькій області майор служби ЦЗ - Юрій ГАРАС



Top