Відео: Звернення лікарів Заставнівщини до вірян, які відвідують релігійні храми під час проведення богослужінь у період карантину

 

Медичні працівники Заставнівщини наполегливо рекомендують настоятелям церков та мешканцям району, які відвідують релігійні храми на період карантину максимально обмежити проводити служіння, які передбачають присутність людей та, за можливості, проводити їх в онлайн-режимі.

Суворо уникати будь-яких чинників, які можуть спровокувати інфікування корона вірусом, а тому:

*дотримуватися простих правил особистої гігієни задля уникнення зараження
*рекомендувати не прикладатися до ікон на період карантину
*рекомендувати дотримуватися дистанції мінімум 1,5-2 метра
*розмістити у храмах антисептичні засоби
*рекомендувати на період карантину не вітатися за руки, не цілувати та не обіймати один одного
*закликати вірян на час всеукраїнського карантину особливо пильно стежити за власним здоров'ям та за появи перших симптомів респіраторних захворювань одразу звертатися до лікаря
*якщо віряни повернулися із країни, де було виявлено COVID-19, закликати до самоізоляції на час інкубаційного періоду (протягом 14 днів).

Наголошую, що введений в Україні з 12 березня до 3 квітня карантин з обмежувальними протиепідемічними заходами — це один із найдієвіших способів зменшити ризики розповсюдження на території держави коронавірусу COVID-19.

В тему: Заставнівський РС УДСНС - Рекомендації для громадян щодо коронавірусу 2019-nCoV

Закликаю дотримуватися рекомендацій, наданих Міністерством охорони здоров’я України, які повністю узгоджені з рекомендаціями Всесвітньої організації охорони здоров’я щодо проведення богослужінь на період карантину.

БЕРЕЖІТЬ СЕБЕ ТА БУДЬТЕ ЗДОРОВІ!



Top