Відео - Ситуація з COVID-19 у Заставнівському районі коментує голова РДА Дмитро Козарійчук

 

Ми презентуємо нову рубрику під назвою «COVID-19» у регіоні.

Ситуацію у нашому районі коментує голова районної державної адміністрації Дмитро Козарійчук.

Дмитре Васильовичу, у нашому регіоні оголошено надзвичайну ситуацію. Люди звикають до життя у новому режимі. Це складно.

      ---Так, складно. І ми це розуміємо. Але це єдиний вихід зменшити кількість тих, хто захворів. Увесь світ на карантині. Просто треба перебути цей період вдома, з родиною. А якщо потрібно -- самому.

 Дмитре Васильовичу, здається не усі громадяни  усвідомлюють, що небезпека інфікуватися коронавірусом реальна.

Що робить влада для того, щоб зменшити ці ризики?

       --Насамперед, ми ведемо роз’яснювальну роботу щодня, щогодини, постійно. Кожен громадянин має зрозуміти реальну загрозу зараження. І подбати про себе, дітей, батьків, близьких. Обійми та рукопотискання можна відкласти до кращих часів. І наголошую -- при дотриманні карантину ми зможемо залишитися здоровими.

 Пане голово, сьогодні серед населення ширяться чутки, щодо виявлення інфікованих.  Ваш офіційний коментар.

         ---Звернення громадян до лікарів з приводу поганого самопочуття є. Вже маємо результати тестів наших земляків. Вони негативні.

 Багато звернень краян посіяні панічними настроями. Краяни хвилюються.  І це зрозуміло. Але, нагадую, що самоізоляція – один з найкращих способів вберегтися від хвороби. Особливо це стосується тих, хто повернувся з-за кордону.

 Саме про заробітчан наше наступне запитання. Додому повертаються  наші співвітчизники. Що скажете їм?

        --Шановні земляки, ви повернулися додому з Європи, де лютує коронавірус. Вас з нетерпінням чекали рідні та близькі. Дуже просимо  вас  проявити свідомість. Уникайте відвідування свят, релігійних храмів, молитовних будинків та інших місць масового скупчення людей. Побудьте дома. Займіться домашніми справами. Обмежте контакти. Цим ви вбережете своїх рідних від можливого інфікування. Сімейний лікар має стати вашим найкращим другом.

 Що скажете мешканцям Заставнівщини?

    --- Шановні краяни, дорогі земляки. Звертаюся до вас дотримуватися усіх рекомендацій лікарів. Мийте руки, носіть маски, гумові рукавички. Побудьте дома. Зробіть врешті те, що відкладали на потім.  Продуктові магазини та аптеки працюватимуть безперебійно. Особливо оберігайте людей похилого віку. Адже їм зараз найскладніше.  Шановні батьки, пам’ятайте – карантин --- це не канікули!

 Перед усіма нами стоїть завдання -- не допустити потрапляння інфекції коронавірусу.  Вірю, що спільно ми з цим впораємося.

З великою повагою та вдячністю ставлюся до лікарів та усіх медичних працівників. Ви  зараз на  медичній «передовій». Низький вам уклін за роботу.  Запевняю вас у  своїй підтримці.

Дорогі краяни,  бажаю мудрості  та здоров’я усім нам!



Top