Відео - Буковинські священники благають залишитися людей в дома

 

Браття і сестри! від усвідомлення кожного із нас залежить здоров’я і життя рідних. Ми щогодини дізнаємося, перед яким страшним викликом стало людство. Мало сказати велика, просто жахлива біда прийшла в Європу і спішить в Україну.

Хто любить Україну і свою родину, не має права сказати: “Моя хата скраю...”. Прошу, молю і закликаю тих, які повертаються на Батьківщину: дотримуватись санітарно-гігієнічних норм. Краще запобігти, перестрахуватися вжити всі заходи безпеки - і тільки тоді переступати поріг дому.

Самовпевненість - “я здоровий” - несе в собі не тільки новітню проказу коронавірусу, а смерть багатьом близьких і не знайомим - вона поширюється…

Гріх великий - самовпевненість. Тільки сумлінна совісна людина запитає себе, зі мною все гаразд? Справді. -  “Сім раз відміряй, чим раз відріж!”

Немає більшої любові, говориться в Євангелії, ніж душу (життя) своє віддати за ближнього свого.

То є великий гріх привести до смерті нехтуванням правил, які написані кров’ю, і смертю багатьох.

Європейці більш організовані й законопокірні. І що твориться в них? Залучені всі: поліція, військові, служби порятунку. Вкрай обмежили пересування…

Посилена відповідальність, навіть в тюрму ув’язують на роки. А які ми і як у нас знаєте? - “поки грім не гримне...”. - Пізно, вже гримить.

Сьогодні вже не день дорогий, а кожна година. Зі шкільної парти пам’ятаю слова - “Промедлєніє смерті подобно”. Не будемо говорити, як Бог дасть, так і буде. Бог дасть так, як просимо і які дії приймаємо самі.

Звертаюсь до Вас:

  • Уникайте скупчень людей;
  • До яких сімей повернулися родичі - самоізолюйтесь, не відвідуйте сусідів, магазин, церкву, громадські місця, базар, дотримуватись санітарних норм;
  • При перших симптомах звертайтесь до сімейного лікаря.



Top