Долею сина загиблої Людмили опікується влада району та Вікнянського ОТГ

 

Трагедія, яка трапилася у райцентрі у Великодній понеділок, сколихнула всю Буковину. Чергове з’ясування стосунків подружжя призвело до загибелі матері.

І очевидцем став семирічний хлопчик. Перед виконавчою владою району постало головне завдання – якнайефективніше мінімізувати наслідки трагедії на подальшому житті дитини.

Тому було прийняте рішення,негайно надати дозвіл для подальшого проживання хлопчика з родичами у с. Брідок: братиками та бабусею. Вже сьогодні у родині побували перший заступник голови райдержадміністрації Леонід Томаш, начальник відділу освіти, молоді та спорту РДА Микола Гладюк, головний спеціаліст служби у справах дітей РДА Ольга Лазарко, голова Вікнянської ОТГ Іван Ковалюк та староста села Любов Спіжавка.

Новини по темі: У Заставні чоловік під час сімейної сварки, наніс ножові поранення дружині несумісні з життям

Вони ознайомилися з умовами проживання родини та почали вирішувати проблеми, які є. Виконуючи доручення голови райдержадміністрації Дмитра Козарійчука, для того, щоб хлопчик зміг повноцінно освоювати шкільну програму онлайн-школи та комунікувати з друзями, до будинку підведуть мережу інтернет та буде встановлено комп’ютер, а в його окремій кімнаті -- зроблено косметичний ремонт.

Активно сприяє в цьому народний депутат Валерій Божик. Уже завезено продукти. Допоміг у цьому також і приватний підприємець м. Заставна Дмитро Левицький. У будинку пічне опалення, тому влада подбає і про достатню кількість дров. Одним із найголовніших завдань, які зараз потрібно вирішувати – це надання психологічної реабілітації дитині. Адже нанесена травма надто сильна.

Тому працювати повинні високопрофесійні фахівці. Відповідне завдання перед соціальним педагогом та психологом Вікнянської школи поставив голова ОТГ Іван Ковалюк. Завдяки тому, що соціальний працівник проживає у цьому ж селі, дитина перебуватиме під постійним фаховим супроводом. Для подальшого контактування родичам загиблої передали контактні номери керівників району та ОТГ.

Читати також: Подробиці вбивства жительки у Заставні

Перший заступник голови РДА Леонід Томаш запевнив, що родина не залишиться сам-на-сам зі своїми проблемами. Уже днями буде прийняте рішення про призначення офіційних опікунів, а отже і матеріальне забезпечення. Щоб не допустити розкрадання майна та домашніх тварин з домогосподарства, в якому мешкала до трагедії родина, за ним доручено наглядати сусідам.

«Держава має попіклуватися про кризові сім’ї, де ростуть діти. Для цього посилити профілактичну роботу, запобігати сімейному насильству.

Виявляти такі родини. І починати допомагати таким сім’ям потрібно вже зараз, на місцевому рівні, в кожному населеному пункті району.

Тобто нам треба попередити сирітство, що потім не боротися з його наслідками», -- наголосив голова райдержадміністрації Дмитро Козарійчук.



Top