Відео - Блок – пост чи «прохідний двір» у с. Звенячин? -- відкрите запитання до влади Блок – пост чи «прохідний двір» у с. Звенячин? -- відкрите запитання до влади

 

Про те, що на блок-посту у с. Звенячин відсутня будь-яка пропускна система, бо проїхати можна за символічну плату ми вже чули. Як  і про те, що саме тут таксисти – нелегали, неабияк, заробляють на приватних перевезеннях.

 Бо ж за відсутності офіційного пасажирського сполучення переїзд на ту сторону р.Дністер – на Тернопільщину – це справжній клондайк. І не тільки для таксі. Чули, але не вірили.

             Вирішили перевірити.Ми просто так зупинилися  обіч і почали спостерігати. Метою нашої стоянки ніхто не зацікавився. Стоїть собі машина та й стоїть. За майже годину  нашого спостереження, через блок-пост безперешкодно проїхало 40 легкових автомобілів. Вражає і те, що ніхто нічого не приховував. На посту – рух!  Молодь би сказала «движуха».          Деякі водії це приватні таксі із Заліщик,  привітно віталися із «постовими». А ті у відповідь -- махали рукою. Видно, що уже добрі знайомі!

Ті ж, поодинокі авто, що  зупинялися, після того, як постовий подивився документи, продовжували свій рух. Жодного автомобіля (!!!) не повернули. Виникає запитання: «Який такий диво-пропуск був у документі кожного  з водіїв? Євро – зразка? Чи національно-гривневий?»

Тож про яке обмеження пересування мешканців Буковини може йти мова? Якщо ті, хто має суворо стежити за дотриманням карантинних умов та всіляко присікати їх порушення  – працівники патрульно-постової поліції Чернівецької області, якими керує «безславно звісний» Артур Шкроб, поставили  процес  проїзду через карантинно–епідеміологічний пост на потік.

Чи є у них матеріальна (фінансова) зацікавленість? Чи може (не дай Боже) мають інтерес сприяти у поширенні смертельного вірусу? – на ці запитання повинні дати відповідь керівники області та держави. Нарешті потрібно поставити крапку в цьому свавіллі. А не закривати очі й вуха на бардак. Правильно організувати роботу таких постів та встановлення об’єктивного контролю над їх функціонуванням – це безпосередній обов’язок влади.  Чи виконує його? Однозначно «НІ». Невже знову громадянам треба брати ініціативу в руки, щоб навести лад?

Потрапляти в ганебні схеми пану Шкробу, мабуть, до снаги. Натомість нам, пересічним мешканцям Буковини, хочеться як найшвидше повернутися до звичного життя із найменшими людськими втратами. А при таких поліцейських схемах «по-шкробівськи»  на карантині ми будемо дуже довго.

Інформує: bukovyna.online



Top