ФОТО - БУДІВНИЦТВО ШКОЛИ У с.Г.ШЕРІВЦІ ВИХОДИТЬ НА ФІНІШНУ ПРЯМУ

 

2 травня, відгукнувшись на запрошення голови Заставнівської районної державної адміністрації Дмитра Козарійчука у с. Горішні Шерівці побували народні депутати Валерій Божик та Максим Павлюк. 

Уході своїх відвідин  народні обранці побували у місцевій загальноосвітній школі І-ІІІ ступенів, ознайомилися з ходом будівельних робіт із реконструкції (будівництва нового корпусу) школи, де поспілкувалися з директором освітнього закладу Мариною Гаврилюк  та представником  підрядної організації ТзОВ «Валдероуд» Петром Кініщуком.

Будівництво нового корпусу школи розпочалося майже 10 років тому. І тільки цього року роботи фактично підходять до завершення. Проєктом передбачалося зведення корпусу з використанням енергозберігаючих технологій. «Ми не поспішаємо звітувати про закінчення будівництва, хоч  до відкриття корпусу залишається все менше часу.

І цього урочистого  моменту чекає вся громада,--зазначає Дмитро Козарійчук, --  адже на фініші – завершення  «косметичних» будівельних робіт за найновітнішими технологіями приміщення всередині. Усі класи, майстерні, їдальня повинні бути обладнані меблями, відповідно до вимог нової української школи. Потрібно встановити сантехніку, у коридорах облаштувати куточки для відпочинку.

А ще, як належить, підготувати до зустрічі школярів-новоселів вхідну групу.Обов’язково облаштувати пришкільну територію: тротуарні доріжки, висадити квіти та  дерева, модернізувати стадіон. Для всього цього потрібні кошти, більше 30 млн. грн.  і ще трохи часу».За словами очільника району, це об’єкт, який неможливо було залишити без уваги. Адже тут навчатимуться діти. Педагогічний колектив демонструє гарні результати своєї роботи. Школярі є переможцями різноманітних конкурсів та олімпіад усіх рівнів. Село живе проблемами і здобутками освітнього закладу.

 Позитивно вражені безпосередньо цим об‘єктом та темпами виконання будівельних робіт і депутати Верховної ради України. Валерій Божик прокоментував побачене: «Тут надзвичайно цікавий будівельний проект, а розташування закладу є зручним для мешканців населеного пункту та безпечним для дітей.

Дуже добре, що майбутній розвиток цього освітнього закладу був спланований, відповідно до запитів громади  та з урахуванням потреб ОТГ, яка має бути створена в перспективі».Валерій Іванович наголосив, що, попри карантин, реалізація Національної програми «Велике будівництво» триватиме: « У Горішніх Шерівцях створюється нове освітнє середовище із сучасним обладнанням. Навчальний заклад у перспективі стане опорною школою ОТГ. Якісні освітні послуги матимуть змогу отримувати біля тисячі учнів з навколишніх сіл».

«У зв’язку із пандемією коронавірусу, було внесено зміни до Закону України «Про Державний бюджет України на 2020 рік», згідно з якими переглянуто обсяги фінансування бюджетної програми «Державний фонд регіонального розвитку», проте збережено всі об‘єкти, які входять у «Велике будівництво», — акцентував увагу присутніх Максим Павлюк, -- у  Заставнівському районі, наразі, за основу беремо завершення будівельних робіт на об‘єктах, які вдасться завершити в 2020 році.Горішньошеровецька школа – в тому числі».

Зазначимо, що завдяки порядному та відповідальному  ставленню  до взятих зобов’язань та довіри до нинішньої влади, підрядною організацією ТзОВ«Валдероуд»  освоєно  23млн.грн. І нині робота триває.

Народні депутати запевнили, що і надалі надаватимуть свою всебічну підтримку та допомогу  для реалізації соціально-освітніх проектів, адже мотивом є зацікавленість місцевої громади та подальша перспектива її розвитку.



Top