Нехай весь світ завжди живе у мирі, а про війну нагадує лише 9 Травня

 

Ми знову прийдемо до вічного вогню,

Рокам ніколи пам'яті не стерти

Про тих, хто пережив страшну війну,

І тих, хто залишивсь в обіймах смерті.

Сьогодні, 9 травня, в Українівідзначають 75-ту річницю перемоги над нацизмом у Другійсвітовійвійні.День Перемоги -- одне з найважливіших свят для України та для кожного з нас. Цей день єднає людей проти агресії та війни,  символізує прагнення до миру, перемогу добра над злом, майбутнього над минулим.

                 Віддаючи шану подвигу воїнам Другої світової війни, голова районної державної адміністрації Дмитро Козарійчук, його заступник Євген Семенюк, голова ради ветеранів Заставнівського району Орися Скорейко, керівники відділів РДА та працівники поліції  сьогодніпоклаликвіти до пам’ятника загиблим визволителям, хвилиною мовчання та молитвою вшанували пам'ять загиблих за волю країни бійців.

Дуже страшною трагедією для українців обернулася Друга світова війна. Надзвичайно великий внесок у перемогу над нацизмом зробив саме український народ, трагічні сторінки тих часів є у кожній родині. А за перемогу над фашизмом наш народ заплатив неймовірно високу ціну – не тільки мільйони загиблих, але й поранених та ненароджених громадян України. За різними оцінками, від 8 до 9 мільйонів наших земляків полягли на полях боїв, загинули в окупації, у концтаборах, гетто, в’язницях та на каторжних роботах на чужині. Десятки тисяч українських міст і сіл було перетворено на руїни, чверть мешканців залишилися без даху над головою.

Гірко визнавати, але українцям знову довелося стати на захист України, її свободи та територіальної цілісності, від посягань сусідньої держави. Сучасні захисники України виявились гідними слави своїх дідів і прадідів, а тому сьогодні ми пишаємось героїзмом, силою духу та мужністю наших захисників і твердо віримо у нашу перемогу.Пам’ятаймо, що агресора зупинили і перемогли українці.

Хто захищає свою землю, завжди перемагає! З Днем Перемоги, дорогі краяни!



Top