Фото - В с. Малий Кучурів згадали тих, хто віддав життя за наше сьогодення

 

Сьогодні ми відзначаємо 75-річчя перемоги над нацизмом у Другійсвітовійвійні.  День пам’яті та примирення (8 травня) і День перемоги над нацизмом у Другій світовій війні (9 травня) – це надзвичайно важливі дати для Українського народу.

День перемоги – це свято сильних духом, котрі у дуже непростий час змогли порозумітися, об’єднатися, піднятися на боротьбу та здолати нацизм, тим самим подарувавши нащадкам майбутнє.

У цей славний день ми згадуємо всіх, чиє життя забрала жорстока війна, низько вклоняємося та висловлюємо глибоку шану ветеранам, які на своїх плечах винесли тягар війни та підняли країну з руїн у повоєнні роки.

І хоч пандемія та карантин внесли у святкування свої корективи та учасники бойових дій україно-російської війни, яка зараз триває на Сході нашої країни – мешканці с. Малий Кучурів, з дотриманням усіх вимог карантину,  зібралися біля памятника загиблим воїнам – односельчанам, щоб поділитися спогадами своїх дідів про події тієї війни та хвилиною мовчання вшанувати пам'ять загиблих воїнів та померлих ветеранів Другої світової війни й  загиблих на сході України героїв – своїх побратимів.  Воїни поклали до підніжжя памятникаквіти та запалені лампадки.

У ці пам’ятні дні надзвичайно важливо згадувати та вшановувати усіх, хто постраждав від нацизму: дітей війни, колишніх в’язнів концтаборів, військово-полонених, остарбайтерів. Потрібно памятати, щоб подібне у людській історії більше ніколи не повторилося.

Колись історія назве,

Наш час народженням людини.

Бо поки серце в нас живе —

Ми не стояли на колінах.

З Днем перемоги!

Автор: Майя Калин



Top