ВЛАДА ПРИДБАЛА ДЛЯ ВЕРЕНЧАНСЬКИХ ШКОЛЯРІВ НОВИЙ ШКІЛЬНИЙ АВТОБУС

 

Заставнівська районна державна адміністрація взяла участь  спів фінансування для придбання шкільного автобуса для потреб школярів та учителів   Веренчанської  ЗОШ І-ІІІ ст. ім. Ірини Вільде.

«Завдання влади постійно опікуватися проблемами освіти, зокрема сільської школи, створювати належні умови для навчання і виховання дітей сільського регіону шляхом забезпечення їх шкільними автобусами як важливим інструментом для рівного доступу сільських дітей до якісної освіти,-- переконаний голова райдержадміністрації Дмитро Козарійчук.

--Кожна школа неодмінно повинна мати свій автобус. Не тільки, щоб довозити на навчання дітей і на роботу вчителів, а й для екскурсій, подорожей, інших потреб учнівського та педагогічного колективів. Чи вдасться нам це реалізувати? Непередбачувані ситуації вносять свої корективи у сьогодення і плани.

Але ми будемо прагнути та йти до цього. Пандемія закінчиться, життя ввійде у своє звичне русло і діти повинні максимально отримувати можливості для всебічного розвитку та відпочинку».

Зараз новенький шкільний автобус стоїть у автопарку відділу освіти, молоді та спорту РДА. Як тільки розпочнеться навчальний процес, його передадуть за місцем призначення.

У цьому запевнив начальний цього відділу Микола Гладюк: «Для нас важлива кожна дитина. Адже шкільний автобус – це перш за все безпека дітей у дорозі до школи, забезпечення рівного доступу до якісної освіти кожного школяра, який проживає у сільській місцевості і, що важливо, спокій батьків.

Адже тепер їх діти зможуть не підлаштовуватися до розкладу руху рейсових автобусів і матимуть можливість активніше брати участь в олімпіадах, конкурсах, гуртках, що діють при навчальних та позашкільних закладах».



Top