Заставнівська ОТГ відмовила медикам у допомозі. Може допоможе РДА?

 

Карантин змусив чиновників  «зняти  забрало».Кожного тепер видно, як на долоні. За їхніми вчинками. Одні намагаються всіляко допомогти «розрулити» ситуацію так, щоб було найменше втрат. Інші вважають, що це не їхня справа.

Яскравим прикладом цього є те, як увесь світ допомагає лікарям.  Ресторани, кафе, піцерії  доставляють обіди до стаціонарних відділень, в яких лікуються пацієнти з ковідом. Таксисти безкоштовно довозять лікарів до місця роботи. Педагоги навіть організовують цілодобове перебування з  навчанням дітей медиків у себе вдома. Але це десь… там, не в нас. У нас – кожен сам за себе. І усі дружно кивають на владу. Може б це не кинулося так ввічі, якби не ситуація, що склалася днями щодо організації довезення медичних працівників до Заставніської районної лікарні із Кадубівців та Веренчанки. Якщо детально, то доїзд відбувається за трьома напрямками:

І -- «Вікно-Баламутівка-Погорілівка-Юрківці-М.Кучурів- Заставна»,

ІІ-- « Чуньків - Кулівці - Василів - Дорошівці - Товтри - Заставна» і

ІІІ–«Кадубівці – Веренчанка - Заставна».

З кожного напрямку приїжджає 10-15 людей (відповідно до зміни).

         За отриманою інформацією, з І і ІІ проблем ніяких, медики доїжджають виділеним транспортом, заправку пальним забезпечувала РДА. То із ІІІ – повний «аут». Потрібен автобус. Здавалося б яка дурня. Якщо в цьому випадку медичні працівники середньої ланки (бо переважно вони і їдуть) навіть готові компенсувати витрати на пальне. У Заставнівській ОТГ є два шкільних автобуси, тож звернулися до міського голови по допомогу. І … спіймали облизня.  Мабуть не вважає пан Радиш своїм обов'язком  ні людським, а ні як посадовця допомагати Заставнівській лікарні у вирішенні цієї  критично складної ситуації. Якщо, відверто, то це нас зовсім не здивувало. Як  те, що залишився осторонь і голова Кострижівської ОТГ Володимир Старко.

Бо ж дійсно, для чого  їм «останню куфайку із себе здирати» , якщо в лікарні не вистачить працівників для догляду за хворими. А якщо почнуть помирати люди? Ну, це ж хіба проблема міста чи ОТГ? ПАНДЕМІЯ…

От і виникло запитання:

      --- Хто допоможе медикам потрапляти щодня вранці – до робочого місця у  райлікарні, а ввечері – додому? Якщо Заставнівська ОТГ проти, то може районна державна адміністрація вирішить цю проблему?

Дуже хочемо, щоб це питання не стало риторичним…Тому телефонуємо до голови Заставнівської райдержадміністрації Дмитра Козарійчука та озвучуємо ситуацію.

«Медики не мають причин для надмірного хвилювання, -- запевняє голова РДА, -- питання щодо довезення їх до робочих місць уже вирішується. Ми звернулися за сприянням до голів Юрковецької та Вікнянської ОТГ Віталія Шафера та Івана Ковалюка . Автобуси для медперсоналу будуть курсувати  до медичних закладів м. Чернівці і до нашої районної лікарні. Та не зважаючи на амбіції Заставнівського міського голови, Вікнянська ОТГ готова забезпечити маршрут ІІІ–«Кадубівці – Веренчанка-Заставна» транспортом для довезення медиків. 

Два ОТГ виділять по 2 шкільних автобуси. Завтра вранці будуть відрегульовані маршрути. Всі витрати – це вже наша компетенція. А медикам бажаю здоров’я і терпіння».

Що ж, ці справжні газди вже не раз доводили своє вміння господарювати не тільки для інтересів людей своєї громади, але й для району та області.



Top