ВІДЕО: НА ЗАСТАВНІВЩИНІ, ПОБУВАВ ГОЛОВА ЧЕРНІВЕЦЬКОЇ ОДА СЕРГІЙ ОСАЧУК

 

«Контроль повинен залишатися за  місцевою владою», -- Сергій Осачук

Сьогодні у с. Веренчанка що на Заставнівщині, побував голова обласної державної адміністрації Сергій Осачук, його перший заступник Богдан Ковалюк та заступниця Ірина Ісопенко.

Головною метою навідин – поспілкуватися із головою та активом цього села, а також ознайомитися з ходом будівництва нового корпусу загальноосвітньої школи ім. Ірини Вільде. 

Супроводжували обласне керівництво голова Заставнівської райдержадміністрації Дмитро Козарійчук, його заступник Євген Семенюк та начальник відділу освіти, молоді та спорту РДА Микола Гладюк.

 Веренчанський сільський голова Володимир Бойчук  під час спілкування з очільником області розповів про позитивні настрої села щодо перспективи формування ОТГ із сусідніми селами Кіцманщини (Киселів та Борівці), про те що місцеві жителі в спілкуванні із сусідами вже будують плани на те, яким має бути їхнє ОТГ.

А також шкодують, що втрачено багато часу та коштів, які могли бути витрачені на покращення інфраструктури трьох сіл. Є, звичайно, перестороги і хвилювання. «Але їх можна знівелювати, якщо відверто говорити з людьми, не викривлювати інформацію, не маніпулювати їх свідомістю, – вважає Володимир Бойчук, -- а ще, вкрай необхідно відновити (покращити) дорогу до Киселева та Борівців.

Тому перше, що прошу  владу області – посприяти нам у вирішенні цього питання. Бо неможна налагодити гарну комунікацію, якщо погані дороги».

Затим, керівники побували на будівельному майданчику новобудови. Спілкувалися із представниками підрядної організації, яка  здійснює  будівництво, висловили свої зауваження до виконаних робіт. Більшість з них були, вкрай, критичними.

До прикладу, якість цегляної кладки стін, закріплення вікон, монтаж сходових переходів. Підрядники зауваження визнали слушними та пообіцяли недоліки виправити. 

Голова ОДА наголосив також і на тому, що контроль, без сумніву, повинен здійснювати голова села. Бо ж саме для задоволення освітніх потреб села на 30-40 років зводиться новий корпус школи.

 Те, що від самого початку розпорядником коштів не було визначено сільську раду Сергій Осачук вважає непродуманим кроком. Адже, якби гроші «проходили» через сільську касу, то й сільська рада мала б більше повноважень.

Керівники також подивилися на стан дороги, про яку мовив Веренчанський сільський голова та визначили шляхи розв'язання проблемних питань.

По завершенні візиту, голова ОДА Сергій Осачук дав ряд доручень та завдань.



Top