На Заставнівщині поліція скерувала до суду матеріали щодо двох чоловіків, які нанесли дружинам тілесні ушкодження

 
Протидіючи домашньому насильству, поліцейські постійно здійснюють профілактичну роботу з цією категорією порушників, а також притягують їх до адміністративної або кримінальної відповідальності. Правоохоронці вкотре наголошують: якщо ви стали жертвою або свідком домашнього насильства, не мовчіть – негайно телефонуйте до поліції за номером «102».
Про це журналістів  "Заставна сьогодні" проінформували у Відділі комунікації ГУНП в Чернівецькій області.
Упродовж 5 місяців цього року до поліції Чернівецької області надійшло майже 2 тисячі повідомлень про факти домашнього насильства. По кожному з них поліцейські проводять ретельну перевірку та надають правову оцінку діям кривдників.
Зокрема, слідчі Заставнівського відділення поліції завершили досудове розслідування за фактом побиття 40-річної жінки її чоловіком. Під час сімейного конфлікту 44-річний житель села Онут, завдав удару дружині по голові, внаслідок якого втратила свідомість.
Також постане перед судом 46-річний житель села Погорилівка. Поліціянти встановили, що чоловік побив дружину через неприязні стосунки, пов'язані з процесом розлучення.
Співробітники Заставнівського відділення поліції повідомили порушникам про підозру у скоєнні злочинів, передбачених частинами 1 та 2 статті 126 (Умисне легке тілесне ушкодження) Кримінального кодексу України. Санкція статті передбачає до двох років обмеження волі. Обвинувальні акти слідчі поліції направили до Заставнівського районного суду.


Top