Відео - У Вікнянській ОТГ провели ремонт та профілювання доріг

 

«Неперспективні наддністрянські села», «Вони не протягнуть навіть пів року», - так говорили всі, коли створювалася Вікнянська об’єднана територіальна громада. Мудре народне слово каже: «З кого сміх – з того люди».

У 2018р. створена Вікнянська ОТГ до складу якої ввійшли села: Вікно, Брідок, Митків,  Мосорівка, Самушин, Онут.  У громади багато планів, але й багато проблем, які потребують негайного вирішення

Першими в Заставнівському районі провели оптимізацію мережі закладів освіти, створили ОЗ-«Вікнянський ЗЗСО І-ІІІ ступенів». Туди довозяться трьома шкільними автобусами 87 учнів з усіх сіл ОТГ. Для безпеки учнів потрібні хороші дороги.

Автомобільні дороги загального користування місцевого значення, комунального значення, польові дороги у Вікнянській ОТГ будувалися та ремонтувалися практично у 1990-х роках минулого століття за нормативними вимогами, які діяли на той період та передбачали навантаження на одну вісь 6 т., містки через річечки були встановлені ще у 1914-1916 роках і призначені для кінних возів, а зараз ними їздять  50-тонні вантажівки.

За 2,5 роки існування громади зроблено чимало.Систематично проводиться ремонт та профілювання доріг. Власними силами проведено  вирубку порослі:на ділянці дороги Вікно – Брідок довжиною 4350 м, частково  на ділянці Вікно – Мосорівка довжиною 3250 м, частково на ділянці Вікно – Онут довжиною 2900 м, частково на ділянці Вікно – р. Дністер через Митків довжиною 300 м.Закупили щепоріз, деревоподрібнюючу машину і щепою опалюють ОЗ – «Вікнянський ЗЗСО І-ІІІ ст.».

У селі Вікно прокладено за новітніми технологіями 700 м. дорожнього покриття .

На умовах співфінансування  проведено ямковий ремонт доріг Брідок – Митків довжиною 3000м., в с.Митків довжиною 1000 м, у с. Мосорівка довжиною 700м, в с.Самушин довжиною 1000м, у с. Вікно довжиною 4300м.

 Згідно зі «Стратегією розвитку Вікнянської ОТГ на 2020-2027 роки»,  розроблення якої на стадії завершення, одним із пріоритетних напрямків є розвиток туристично-рекреаційної сфери, адже всі села громади розташовані на березі річки Дністер. Віримо, що і тут громада буде на першому місці.

У центрі Вікна на Різдвяні свята лунає весела коляда (свято веселої коляди Вікнянське ОТГ), на Івана Купала на березі річки Дністер ведуть хороводи та пускають вінки дівчата ( святкування Івана Купала с.Мосорівка), в кожному селі святкують день села. І їдуть сюди не лише жителі громади, а й її численні гості.

 



Top