УВАГА! НА ЗАСТАВНІВЩИНІ МОЖЛИВЕ ПІДТОПЛЕННЯ НАВКОЛИШНІХ СІЛ (фото)

 

Вжиті місцевою владою заходи дозволяють повністю контролювати ситуацію із водопіллям та повінню. Про це сказав голова Заставнівської райдержадміністрації Дмитро Козарійчук: «У результаті проведення системної роботи із підготовки до повені ситуація повністю контрольована.

  Керівники всіх рівнів, голови місцевого самоврядування, громадські активісти знають, що головне – це  не  героїчно ліквідовувати наслідки паводка, а перш за все, не допустити таких ситуацій. У нас достатньо ресурсів і фінансових, і організаційних, і технічних, аби не допустити надзвичайних ситуацій».

Дмитро Козарійчук при цьому наголосив, що необхідно посилити інформаційно-роз’яснювальну роботу щодо протидії дощовому підтопленню для забезпечення злагодженої взаємодії всіх служб і населення: «У нас є достатньо можливостей для того, аби через водозахисні споруди своєчасно злити необхідну кількість води. Водночас ми маємо всі можливості для своєчасного прийому води, щоб уникнути підтоплення»

Офіційно:

З метою захисту населених пунктів, об'єктів господарської діяльності, сільськогосподарських угідь району від повені та дощових паводків, рішенням районної комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій від 01.06.2020 року № 31, затверджено План основних заходів місцевих органів виконавчої влади та органів місцевого самоврядування що до підготовки до повені та дощових паводків у 2020 році на території Заставнівського району.

Затверджено постійно діючий районний оперативний штаб з питань забезпечення безаварійного пропуску льодоходу, повені та дощових паводків на території Заставнівського району.

Відкориговано план дій органів управління та сил цивільного захисту району що до підготовки до пропуску повені та дощових паводків у весняно-літній період.

Уточнено розрахунок сил та засобів для проведення запобіжних заходів і виконання робіт з ліквідації наслідків повені та дощових паводків.

Перевірено наявність та технічний стан техніки сил цивільного захисту району, її готовність для проведення рятувальних та аварійно-відновлювальних робіт.

Проведено уточнення наявних плавзасобів підприємств, установ, організацій незалежно від форм власності, приватного сектору, на випадок їх залучення до дій в умовах повені та дощових паводків.

Філією "Заставнівський райавтодор", спільно з головами органів місцевого самоврядування,  вживаються заходи що до очищення зливових каналізаційних та дренажних систем населених пунктів, водовідвідних і меліоративних каналів, русел  малих річок,   водопропускних споруд під автомобільними мостами та дорогами для забезпечення водовідведення із залученням місцевого населення.

Зобов’язано власників та орендарів водойм перевірити та привести у справний стан водопропускні гідротехнічні споруди на штучних водоймах, провести розчищення обвідних каналів та підготувати їх до пропуску можливої повені, знизити рівень води до мінімальноможливого у штучних водоймах, в першу чергу на каскадах протиповеневих гідроакумулюючих водоймах району.

Районна державна адміністрація спільно з РС УДСНС України у Чернівецькій області проводить постійний моніторинг рівня води в річці Дністер та на штучних водних об’єктах.

Відділенням епідеміологічного нагляду та профілактики інфекційних та неінфекційних захворювань Кіцманської міжрайонної філії ДУ «Чернівецький обласний лабораторний центр МОЗ України», посилено контроль за станом санітарно-епідеміологічної ситуації у період повені та дощових паводків.

Організовано перевірку санітарного стану джерел питного водопостачання у населених пунктах району, які потрапляють у зону підтоплення.

Дільницею мережі доступу №318/3 цеху мережі доступу Чернівецької філії ПАТ «Укртелеком», забезпечується доведення штормових попереджень та інформації що до опадів та рівнів води у річках до органів місцевого самоврядування та районних служб цивільного захисту.

Через засоби масової інформації, офіційний сайт районної державної адміністрації, депутатський корпус всіх рівнів Заставнівського району, проводиться роз’яснювальна робота серед населення що до правил поведінки під час повені та дощових паводків.

З метою попередження виникнення та ліквідації надзвичайних ситуацій техногенного і природного характеру, створено та затверджено резервний фонд районного бюджету на 2020 рік.

Вживаються подальші заходи що до безпечного пропуску повені та дощових паводків.



Top