Відео - На Заставнівщині сімейні лікарі отримали 6 автомобілів

 

Урочисто, але без зайвого пафосу голова районної державної адміністрації Дмитро Козарійчук передав ключі від новеньких автомобілів лікарям сімейної медицини.

Сьогодні це особливо актуально. Адже у період пандемії, коли хворіють люди коронавірусною інфекцією COVID-19, лікар повинен бути мобільним, щоб швидко надавати медичну допомогу, незалежно від віддаленості пацієнта.

У своєму зверненні до присутніх під час дійства Дмитро Козарійчук наголосив: «Cфера охорони здоров’я була, є і завжди буде пріоритетною для районної влади. У час реформ, районну медицину необхідно не просто підтримувати, а розвивати, модернізовувати її матеріально-технічну базу, стимулювати працю медиків, які зобов’язані постійно підвищувати якість надання медичних послуг своїм пацієнтам. А деякі її напрямки – переглянути. І ми над цим працюємо».

Робота сімейного лікаря передбачає надання медичної допомоги як в амбулаторіях загальної практики, так і вдома у пацієнта.

Новий автомобіль для амбулаторії - це ще один крок наближення медицини до людей, адже сімейний лікар матиме можливість оперативно здійснювати виїзди до пацієнтів, транспортувати тяжкохворих у медичні заклади району та області.

Бюджетним коштом субвенції на розвиток сільської медицини Заставнівська районна адміністрація придбала 5 автомобілів для сімейних лікарів Кадубовецької, Веренчанської, Заставнівської, Репужинської, Горішньошеровецької лікарських амбулаторій.

Окремо автомобіль для своєї лікарської амбулаторії купила Кострижівська селищна рада.

Приємно, що місію передачі ключів від авто – водіям, розділити з лікарями, також завітали голови сільських рад та міський голова з колективом міської ради.

По завершенні керівники та колектив райдержадміністрації поклали квіти до підніжжя пам’ятника загиблим воїнам у Другій світовій війні.



Top